SM-Final: Västerås vinner SM-guld efter straffläggning

Västerås SKSkutskär 3-3 (2-1 – halvtid)

Skutskär hade kontroll på inledningen halvtimmen med vinden med sig i ryggen. I den tjugonde minuten hade Angelica Östlund hade ett jätteläge att ta ledningen för Skutskär men blev neddragen VSK-målvakten Sara Carlström nör hin skulle lägga bollen i mål. Solklar straff som domaren missade.

I stället tog Västerås SK ledningen på sin andra hörna i matchen när Gabriella Aronsson fick på en praktkträff. Västerås tog kommandot i matchen efter ledningsmålet.

Charlotte Selbekk ökade på VSK-ledning till 2-0 sju minuter före halvtidsvila. Västerås satte hög press på ett Skutskäruppspel och en bakåt passning som Charlotte tog tillvara på bästa sätt.

44:e minuten reducerade Tatiana Gurinchik som styrde in bollen efter passning och förarbete av Galina Mikhaylova. En välförtjänt reducering för Skutskär.

Skutskär ypperligt läge att kvittera på straff i andra halvlek.  Tatiana Gurinchik slarvade dock möjligheten. Tatiana revanscherade sig snabbt nör hin på egen hand stabilt dribblade sig igenom Västeråsförsvaret och kvitterade.

Galina Mikhaylova tog sig fram på vänsterkanten och la in billen mot VsK-målvakten där Emma Ahlander höll sig framme och bollen i mål till 3-2-ledning för Skutskär.

Västerås kom tillbaka i matchen när Matilda Plan satt Västerås andra i hörna matchen till 3-3.

Sudden Death – Första tio minuterna har Västerås haft ett övertag med Malin Hedfors iutvisad tillsammans med Skutskärs Lagkapten Sara Carlström utvisningsbänken. Skutskör hade första suddenperiodens klart vassaste chans att avgöra matchen.

Västerås SK – Skutskär 3-3 (2-1)
29:15 1-0 Hörna – Gabriella Aronsson
39:34 2-0 Charlotte Selbekk
43:53 2-1 Tatiana Gurinchik Assist: Galina Mikhaylova
58:50 2-2 Tatiana Gurinchik
60:08 2-3 Emma Ahlander
71:52 3-3 Hörna – Matilda Plan Assist: Maja Oden

Straffläggning: 2-0