Ekonomi: Nytt på ekonomifronten

IFK Vänersborg meddelar att spelarna är beredda att sänka sina löner överlag och att vissa spelare till och med går med på att avvara hela sin aprillön.
– Spelarna visar ett stort hjärta för klubben. Det finns en stark vilja att lösa det här, säger Martin Röing ordförande i Sport/Elit i en kommentar på klubbens hemsida.

FK Vänersborg har skulder på 3,4 MSEK, enligt P4 Väst. Efter förra veckans möte med sponsorer så har läget ljusnat för IFK.

En uppgift till Bandyworld efter mötet säger att det rör sig om drygt 1 MSEK – obekräftat – men att det därutöver behövs kapital för att driva verksamheten vidare.

P4 Väst skriver: “Enligt Jan-Olof Olsson så visade torsdagens möte att det finns en vilja att lösa den ekonomiska krisen.”
Quality Hotel i Vänersborg är en av de största fordringsägarna och IFK Vänersborg är skyldiga hotellet närmare en miljon kronor.
Mitt i IFK Vänersborgs ekonomiska kris meddelar ordföranden Jan Olof Olsson att han inte kommer ställa upp för omval. Beslutet togs redan i höstas, skriver P4 Väst.

Villa Lidköping mottog en check på 100 000 SEK från Föreningssparbanken i söndags i samband med SM-Guldsfirandet på Lidköpings Nya Torg inför uppskattningsvis 10 000 åskådare.
SM-finallagen för damer och herrar; Skutskärs IF, Västerås SK Dam- och Herrlaget samt Villa Lidköping fick 100 000 kr vardera.

Sandvikens AIK får sin skuld på 2,3 MSEK till Göransson Arena AB avskriven. Det är 75 procent av Saiks skuld till bolaget.
Det rapporterar Mittmedia uppger P4 Gävleborg. På torsdag kväll avgörs framtiden för Saik bandy då licensnämnden sammanträder och beslutar om bandyklubben får elitlicens för nästa säsong – vilket avgörs om klubben kan visa på en ekonomi i balans.

Kapitaltillskott, skuldsanering och Swish-kampanj har förbättrat ekonomin. Längre spelarlöner finns i budget som bantats. Rafi Markarian som är tillförordnad klubbchef för SAIK bandy känner sig optimistisk och menar att klubben jobbat hårt för att uppvisa en budget i balans, skriver P4 Gävleborg.
– Det finns kanske efterfrågan för nån spelare som kanske sticker till Ryssland. Men vi måste göra vår del sen hur långt det räcker sportsligt får vi se, säger Rafi Markarian. Vidare säger han att han är optimistisk för att få licensnämnden men att något ytterligare besked måste gå SAIKs väg för att det ska gå vägen.

Läs också