Spelarnytt: Allsvenskarna fyller på pusslet för 2019/2020 med gamla och nya bitar

17 Johan Sundqvist Kalix

Kalix Bandy och dess lagkapten Johan Sundquist har i dag undertecknat ett kontraktet för kommande säsong. Kalix Bandys ordförande, John Mannberg, kommenterar kontraktet:
– Johan är fruktansvärt viktig för oss, säger han. Absolut har han kvalitéer som många gånger avgör matcher, det såg vi vid flertalet tillfällen under säsongen, men än viktigare är hans ledaregenskaper och hur han kommer passa in i framtidens Kalix Bandy. Vi satsar på ungdom och talang, varvat med vad jag kallar spets och ledaregenskaper; där den sistnämnda spelartypen ska fostra och utveckla våra yngre förmågor. Johan är som stöpt ur den formen.

Och för Sundquist var det aldrig något snack om att förlänga med Kalix trots intresse från några andra klubbar.
– Nja, jag har haft kontakt med några andra med som de flesta redan vet så är jag svår att få från Kalix, säger han i en kommentar på Kalix hemsida. Motiverar kontraktet med att han trivs väldigt bra med jobbet, klubben och Kalix i allmänhet. Sedan gillar jag att föreningen kontaktar och arbetar med att plocka in unga, hungriga och utvecklingsbara talanger.

– Första känslan är god, svarar Sundquist. Man siktar på att förlänga kontrakten med alla relativt fort samt förstärker med yngre spelare. Att vi dessutom vill ha revansch från vår tolfteplats ifjol är ju inget att sticka under stolen.

Vad behöver laget bli bättre på?
– Det finns ju bättring att göra på alla fronter, både individuellt och som lag. Så till att börja med vill vi ju alltid komma bättre och bättre förberedda inför varje säsong. Sedan behöver vi få ihop laget och spelet ännu mer.

Fler förlängda kontrakt

Tidigare har Kalix även gjort klart ett nytt kontrakt med målvakten Oskar Sundqvist, 25 år. Dessutom förlängningar med mittfältaren Viktor Lundbäck, 26, och försvararen Niklas Sundqvist, 28.

Nya i truppen

Från finska LRK Torneå värvas Mattias Snäll, 20 år. Kalix Bandy skriver att han kommer från en riktig bandyfamilj och kan bäst beskrivas som en teknisk spelare som kan husera på flertalet positioner på bandyplan. Senaste säsongen spelade han halv eller mittfältare.
– Det är en allround, välskolad bandyspelare med både bra skridskoåkning och klubbteknik, säger Tävlingskommitténs ordförande Peter Stock via klubbens hemsida.

Sedan tidigare har vi skrivit om att Elias Lindgren kommer hem till Kalix igen efter gymnasiestudier i Edsbyn.

Läs också