Spelarnytt: Ny finsk spelare till Vetlanda BK

Vetlanda BK hittar återigen spelare från Finland och värvar nytt finskt. Denna gången är det försvararen Santtu Nurmi som lämnar Veiterä.
– Det har varit en dröm att spela i Elitserien och jag har bara hört gott om Vetlanda BK.
Santu blir Vetlandas tredje spelare från Finland.

Försvararen Santtu Nurmi spelade final i den finska ligan där  Veiterä från Villmanstrand föll en jämn final mot JPS Jyväskylä. Kontraktet gäller från och med 1 maj 2019 och är skrivet över 2 år. Sedan tidigare finns Eetu Peukhuri och Emil Fedorovs i Vetlandatruppen.
– Jag har bara hört gott om Vetlanda och VBK, från bland andra Emil och Eetu. Det är en bra organisation och Vetlanda verkar vara ett bra ställe att spela bandy på. Jag har också pratat med ”Putte” och jag gillar hur han ser på bandy.

Även Patrik Johansson är nöjd med att knyta den finske försvararen till VBK. Efter goda rekommendationer har Putte också sett honom på video och har blivit imponerad av Santtu som varit libero i Veiterä.
– Han har imponerat på mig. Han är en snabb försvarare som jag tror kommer göra det bra i Elitserien. I Finland är det många som ser honom som en kommande landslagsspelare.

– Min styrka är skridskoåkningen. Jag försöker också att inte stressa upp mig med bollen utan hålla i den även om man såklart måste rensa ibland. Sedan är jag väldigt tävlingsinriktad och vill mycket, så jag ser det som en stor chans att utvecklas att få komma till Vetlanda.
Precis som nygamle lagkamraten Emil Fedorov har Santtu en bakgrund som hockeyspelare vilket han tror är till nytta.

– Jag ser bandy på ett lite annat sätt och jag tror faktiskt jag har en fördel av det, säger Santtu Nurmi som räknar med att flytta till Vetlanda i sommar.

Sportgruppen i Vetlanda BK är nöjd att åter kunna utnyttja sina goda kontakter i Finland och knyta en lovande spelare till sig.

– Vi har ju bra erfarenheter från finska spelare, nu senast Emil och Eetu som imponerat både på och vid sida av planen. Det ska bli spännande att se Santtu i Sverige och vi är optimistiska om hans möjligheter att göra det bra här, säger Martin Letterblad.

Läs också