Spelarnytt: Joel Othén fortsätter i SAIK

Joel Othén är klar för en fortsättning i Sandvikens AIK trots den ekonomiskt turbulenta tiden. – Jag vill vara med på den här resan, säger Joel.

I dag meddelar SAIK att man är överens med Joel Othén om en fortsättning. Kontraktet löper över ett år. SAIK Bandys tillförordnade klubbchef, Rafi Markarian, kommenterar kontraktet på klubbens hemsida så här:
– Joel är en av Sveriges bästa målvakter och att han väljer att fortsätta spela för oss är något vi är mycket glada över.
33-årige Joel kom till SAIK säsongen 2003/04 och har hunnit med över 400 matcher för klubben. Under tre säsonger (2013–2016) spelade han i den ryska storklubben SKA Neftyanik där han b la blev utsedd till ligans bäste målvakt, 2016. Säsongen 2016/17 kom han så tillbaka till SAIK där det nu alltså blir en fortsättning.

– Det känns väldigt bra att ha kommit fram till det beslutet. Tycker att det finns ett bra driv i föreningen nu och jag känner mig sugen att vara med på den här resan, säger Joel.

Det har gått ett antal veckor nu sedan säsongen tog slut. Hur ser du tillbaka på den?
– Som en ganska så turbulent sådan. Syftar väl mest på det ekonomiska som var runt föreningen då. Det blev rörigt ett tag där. Så här i efterhand så påverkade det nog vårt spel mer än vad vi kanske trodde. Man försöker ju slå bort det men det låg nog och gnagde innerst inne hos alla på något vis, menar Joel.

Landslaget då. Hur ser du på det? Är det ett mål att ta tillbaka platsen?
– Det är klart att det är roligt att vara med i landslaget. Men det är inget jag direkt siktar på och har som något mål nästa säsong. För mig är SAIK det viktigaste nu och få allt att fungera. Föreningen i stort men även vi som lag att vi kan få ihop det bra, avslutar Joel som får fortsätta med målvaktstränaren Lars Reuterhäll i SAIK. Lars har funnits i föreningen i många år och anses vara en av landets bästa målvaktstränare.

Läs också