Spelarnytt: Robert Rimgård klar för Broberg

”En klassvärvning till Broberg!” Så beskriver Broberg sitt senaste nyförvärv inför kommande säsongen. Efter flera år med Hammarby byter Robert Rimgård klubbadress. Södermalm blir Söderhamn och Broberg och kontraktet är på ett år.

Robert lämnade moderklubben GT76 för Hammarby som 16-17-åring.
Till Brobergs hemsida beskriver han sig så här:
– Det är spelsinnet tycker jag. Jag är en lugn och trygg spelare och tycker att jag är säker i mina placeringar. Jag gillar att leda laget, både på planen och i omklädningsrummet.

– Den helhetslösning som Broberg kunde presentera. Tanken är att jag flyttar upp till Söderhamn efter mina studier är klara i vår. Min sambo (som är från Hudiksvall) kommer dock bo kvar i Stockholm, men hon kommer vara en del i Söderhamn också. Och tanken är att jag ska jobba vid sidan av bandyn. Dessutom har Broberg fantastiskt bra träningsmöjligheter, tillsammans med Edsbyn den bästa bandyhallen i Sverige. Skulle jag lämna Hammarby så skulle det vara till ett lag som spelar inomhus. Och dessutom lät det intressant med den långsiktiga planen som Jens berättade om att bygga upp ett Broberg med många unga spelare som växer in.

Jens Alftin, sportansvarig i Broberg, är givetvis helnöjd med denna värvning.
– Att kunna lyckas värva en försvarsspelare av denna kaliber känns fantastiskt. Robert har under många år i Bajen visat vilken enorm klass han håller. Han tar med sig rutin från massor av semifinal- och finalvinster in i vårt omklädningsrum, precis vad vi behöver just nu. En lugn och ödmjuk kille som dessutom har ett riktigt bra skott. Tror han kommer att gilla våra träningsförutsättningar med is under hela försäsongen.

Läs också