Spelarnytt: Daniel Johansson har valt Västerås SK som ny klubb

Västerås SK har gjort klart med nyförvärv. Daniel Johansson lämnar moderklubben Vetlanda BK vilket blev före påskveckan.  – Det känns jättespännande och otroligt roligt, jag ser fram emot det här, säger Daniel Johansson via Västerås SKs hemsida och säger så här om sig själv som bandyspelare: – Jag är en fartspelare som gillar att passa bollen och få tillbaka den i ett bra läge. En attackspelare som gillar att gå fram med kraft.

Kontraktet är på två år.
– Jag gjorde Elitseriedebut tidigt i VBK och hade ett bra första år, sen lite sämre något år, men de två senaste säsongerna i VBK känner jag att jag har utvecklats. Där någonstans känner jag väl också att jag är redo att ta ytterligare ett steg, säger Daniel Johansson och fortsätter prata om det större ansvar han tagit de senaste säsongerna;
– Där känner jag att jag har utvecklats enormt mycket, både på och utanför planen. Man har fått ta större plats i omklädningsrummet också, det har varit jättenyttigt för mig.

– Först och främst så är det VSK:s sätt att spela bandy som är imponerad av, och föreningens historia. Sen har VSK lagt ned ett fantastiskt jobb för att jag och min sambo ska kunna trivas här i staden, de har lyssnat på vad som är viktigt för oss.

Vetlanda BK är kända för sin träningskultur, något23-åringen tar med sig när han blickar mot den kommande säsongen.
– Jag kommer från en bakgrund där man ska träna hårt och den finns här också, i det kommer jag att trivas. Sen kommer det bli en stor omställning med allt vad VSK innebär och de kraven som finns, det är lite annorlunda än man är van vid.

Läs också