Spelarnytt: Spångberg lider fortsatt av sviterna efter hjärnskakingarna

Elitserien SAIK IFK Motala Skärmklipp Bandyplay

IFK Motalas bröder Viktor och Anton Spångberg lider fortfarande av sviterna efter hjärnskakningarna förra säsongen. Anton har inte tränat på hela våren och Viktor har heller inte kunnat köra så mycket. Det är oklart hur det kommer att påverka vinterns spel, och oklart om deras säsong är hotad.
– Det är väldigt svårt att veta någonting. Vi har varit i kontakt med många experter och nästa vecka ska båda få komma till en specialistläkare i Lund. Vi får se vad det ger, säger Mattias Sjöholm till Motala Vadstens Tidning.

Till tidningen säger Viktor Spångberg att troligen kommer att tvingas tacka nej till landslagets träningsturné till Ryssland där Viktor blev uttagen. – Jag kan klara ett träningspass, men jag mår så dåligt efteråt och då är det inte roligt, säger Viktor till tidningen.
– Jag är så okunnig om allting och vad det beror på, får ta en vecka i taget. Men om det ska gå att spela i elitserien vill man ju ha tränat ordentlig försäsong. Annars går det inte. Man kan ju inte bara hoppa in utan att ha tränat.

Anton Spångberg tränar överhuvudtaget inte och har varit sjukskriven från jobbet ”en hel del”, skriver MVT.

Läs också