Träningsmatch: AIK ersätter Hammarby när konkursen ställer till det

Villa Lidköpings herrlag skulle inleda träningsmatchandet mot Hammarby om ett par veckor, den 31 augusti. Så blir det inte då Hammarby har begärt sitt aktiebolag i konkurs vilket får till följd att Hammarby inte kan träna eller spela tillsammans under augusti månad.
– Hammarby är satta i karantän för att komma åt den statliga lönegarantin vilket gör att vi inte kan möta dom i augusti. Det är såklart tråkigt med svarta rubriker, för svensk bandy i allmänhet och tråkigt för oss i synnerhet när vi inte får den matchen som vi planerade, säger Jonas Johansson, klubbchef.

På matchtiden som herrlaget skulle mött Hammarby kommer nu istället damlaget spela mot Hammarbys damallsvenska lag. Villa Lidköping kommer att matcha ett mixat lag med spelare från det allsvenska laget och elitserielaget.
Den matchen startar kl 15:00 31 augusti i Sparbanken Lidköping Arena.

Träningsmatchandet kommer istället starta mot Elitseriens spännande nykomling i form av AIK Bandy. Matchen spelas den 4 september. AIK har värvat välkända spelare som Pavel Ryazantsev och Alexandr Kim från Ryssland och Patrik Nilsson som senast spelade för Bollnäs.
– Vi är glada över att få presentera det här mötet med AIK, det är en spännande nykomling med flera väldigt duktiga bandyspelare. Det blir ett litet provsmak av vad annandagen har att erbjuda, säger Jonas Johansson, klubbchef.

Inget är meddelat angående Broberg Söderhamns träningsmatch mot Hammarby som är planerad och annonserad att spela om fem dagar.

Träningsmatcher

Hammarby
17 aug Broberg Söderhamn – Hammarby
31 aug Villa Lidköping – Hammarby – Inställd
27 spt Bollnäs GIF – Hammarby IF – Svenska Cupen
27 spt Hammarby IF – Villa Lidköpings BK – Svenska Cupen

Villa Lidköping
16 aug Villa Lidköping – Lidköpings AIK
31 aug Villa Lidköping – Hammarby Inställd
4 spt Villa Lidköping – AIK
10 spt Villa Lidköping BK – Frillesås
15 spt Villa Lidköping – IFK Motala
18 spt Villa Lidköping- Vetlanda BK
22 spt Villa Lidköping – IFK Vänersborg
27 spt Villa Lidköping BK – IFK Vänersborg – Svenska Cupen
27 spt Hammarby IF – Villa Lidköpings BK – Svenska Cupen

Samtliga träningsmatcher för Elitserielagen finner du här

Läs också