Svenska Cupen: Snöplig förlust för Vänersborg mot Bollnäs – Spännande avslutning i Grupp A

Snöpligt slut för IFK Vänersborg mot Bollnäs. Där segermålet till 2-1 för Bollnäs kom i mathcens slutminut.
Bollnäs tog ledningen på en hörna genom Andreas Westh i den sjunde minuten. Jesper Öhrlund kvitterade för Vänersborg i den tjugonde minuten och ställningen i halvtidsvila var 1-1.
Trots flera chanser åter båda håll stod sig ställningen tills slutminuterna. Bollnäs avgjorde i slutminuten när forne Vänersborgsspelaren Christofer Fagerströms skott gick via klubbkamraten Christian Mickelssons klubba in bakom Kimmo Kyllönen i Vänersborgsmålet. Vänersborg saknade inte chanser dessförinnan Emil Viklund hade en bra målchans att ge Vänersborg ledningen. Nu återstår Hammarby för Vänersborg som trots två bra insatser inte har chans att gå vidare till semifinal. För Bollnäs del blir det gruppfinal mot Villa Lidköping. Spännande upplösning i gruppen där resultaten i förlängningarna kan bli avgörande. Hammarby har där seger mot Bollnäs och Villa har en seger mot Hammarby. Tabell och resultat.

Hammarby nära seger mot Villa

Villa inledde bäst mot Hammarby, men målen uteblev och istället kom Hammarby in i matchen och gjorde målen. 3-0 till Hammarby när bara femton minuter återstod. Storspelande Max Bergström i Hammarbymålet var en av anledningarna. Men Joakim Andersson fick inte heller ordning på bollen som tidigare under försäsongen. Men Villa skulle hämta i underläget under sista kvarten. Johan Löfstedt hittade fram till Joakim Andersson som fick ordning på bollen och lyckades överlista Max Bersgröm. Joakim Andersson reducerade även till 2-3 när Villa fick till ett omställningsläge där Johan Esplund spelade fram till Joakim. Återigen var Max Bergström på bollen men inte fick riktigt fick stopp på den. Trots att Martin Johansson satte en straff som gick i stolpen och ut så hann Villa få till en kvittering. Villalagkaptenen Martin Karlsson kvitterade. Martin avgjorde även matchen på sudden. Hammarby har efter matchen oavgjorda resultat i gruppen och därmed två poäng. Härnäst väntar IFK Vänersborg för Hammarby medan Villa Lidköping spelar gruppfinal mot Bollnäs.

Edsbyn hämtade in SAIK överläge till 3-3

Edsbyn hämtade in 1-3 till oavgjort 3-3 i en jämn match mot Sandvikens AIK som var något bättre än Edsbyn.
Bra start för Sandviken som lyckades störa Edsbyn som inte fick ordning på sitt spel. Sandviken fick bra utdelning på sitt spel där man har en önskan om att få spela en bandy som inte bara är rolig att spela utan även att se på för publiken. Linus Forslund utnyttjade ett Edsbymisstag två gånger om. Hasse Andersson reducerade alldeles före halvtidsvila.

I stället för kvittering så ökade Sandviken på till 1-3 efter en uppåkning av Daniel Berlin där bollen till slut hamnade till Erik Säfström som satte bollen i mål efter ett is skott vid främre stolpen. Edsbyn reducerade 2-3 genom Oscar Wikblad bara fem minuter efteråt. Oscar kvitterade till 3-3 på en straff efter att T Määttä blivit hakad.

I förlängningen spelade Hans Andersson fram Oscar Wikblad till ett fint läge där Joel Othen räddade utmärkt till hörna. Simon Jansson avgjorde sudden efter några minuters spel.

Storseger för Västerås SK mot IFK Motala

Magnus Joneby tremålsskytt för Västerås som avväpnade IFK Motala med hela 6-0 (3-0). Utöver målen noterades Magnus för två assisterande passningar.

IFK Motala lämnade matchen utan att göra något mål efter bl a sex hörnor och fler skott på mål än Västerås.

Slarvig inledning för IFK Motala öppnade för Västeråsledning redan efter fyra minuter. Jesper Jonsson kunde peta bollen i mål efter framspelning av Magnus Joneby. Robin Andersson ökade på till 2-0 efter ett lite annorlunda framspelning från Niklas Gifting. En kort flipp över fyra Motalaförsvarare till en fristående Robin som via volley kunde sätta bollen i mål. 3-0 ytterligare slarv eller hoppande boll tillföljd av isen. Även Västerås femte mål var slarv i Motalaförsvaret. Det sjätte målet kom efter en missbedömning av offside från Motalaförsvarare eller linjedomare.  IFK Motalas försvarare måste snäppa upp till nästa match i cupen då man ställs mot Edsbyn. Västerås ställs mot Sandviken. En repris på fjolårets Svenska Cup-final och semifinalserie i slutspelet.

Delad pott mellan Bollnäs och Hammarby – Sudden gick till Hammarby

Adam Giljam blev matchvinnare när Hammarby besegrade Bollnäs i sudden även om slutresultat blev 2-2.

Båda lagen fick bättre ordning på defensiven än under tidigare matcher på försäsongen. Hammarby hade ledningen i halvtid med 1-0. Lagen bjöd på en mer underhållande bandy i andra halvlek. Bollnäs var det något bättre laget under matchen. Hammarby var på en högre nivå än tidigare under försäsongen. Det var en historisk förlängning som spelades med endast sju utespelare vardera lag.

Kort om målen: Ted Bergström fick bra träff när han gav Hammarbyledningen i matchen och det var David Jansson som återgav Hammarby ledningen när bara fem minuter återstod av matchen.  Christoffer Fagerström kvitterade till 2-2 för Bollnäs när jan gjorde mål mot sina tidigare klubbkamrater bara några minuter före slutsignalen. Matchen snyggaste mål var när Andreas Wijk kvitterade till 1-1 bara några minuter in i andra halvlek. Andreas blev snyggt framspelad av Oscar Westh.

Villa vann inledningsmatchen mot Vänersborg

3-1 skrev segersiffrorna till Villa Lidköping mot IFK Vänersborg i öppningsmatchen av Svenska Cupen.

Efter 2-1 i halvtidsvila där hemmaledningen kunde ha varit ett par mål större så ökade Villa på till 3-1 på straff genom Martin Johansson. Martin är nu Villas förstaskytt efter tveksamt straffskytte från laget i frånvaron av David Karlsson som avslutat sin karriär.

Juho Liukkonen drog på sig ett rött kort efter att ha sänkt Johan Esplund i backen. Det bedömdes som skridskotackling men det var nog en armbåge som däckade Johan Esplund som utgick ur matchen. Felix Pherson och Robin Lundqvist utsågs till matchens lirare i respektive Villa och Vänersborg. Vänersborgs mål gjordes av Juho på en hörna. Villas övriga mål gjordes av Johan Löfstedt på hörna och av William Arvidsson i ett snyggt samspel i Villa.