Elitserien: Bättre effektivitet gav seger för Vänersborg mot Vetlanda | Highlights

Vänersborg tog en ny seger och är fortsatt obesegrade i årets elitserie. Inget av lagen fick spelet att fungera särskilt bra i förta halvlek, hafsigt och oordnat. Hemmalaget gick till halvtidsvila med 2-1. Andra halvlek bjöds på bättre spel. Vetlanda hade många chanser att utöka sin målskörd men Vänersborg var effektivare.

IFKs tvåmålsskytt Emil Viklund sammanfattade matchen så här i Elitserienlive.se:
– Får ingen topprestation från något av lagen. Det hackar en hel del. Det var ganska lågt tempo. Det var inget finlir. Det var en krigarseger.

– De har ju en hel del lägen också. Vi får in bollen och de lyckas inte sätta den. Dom har ju några lägen som de bör göra mål på. Målvakten gör några bra räddningar och några går rakt på honom i jättelägen. Så vi får ändå vara glada att vi vinner.

Efter fyra matcher har man idel förutom en seger. Det är en poäng bättre än fjolårets inledande fyra matcher. Liksom i fjol möter man Villa Lidköping i den femte matchen. Då blev det storförlust med 13-3 och efter det var det som IFK slutade tro på sin egen kapacitet resten av säsongen. Kan Jesper Bryngelssons version av Vänersborg ge annan fortsättning för Vänersborg denna säsongen?

För Vetlandas lyser poängen med sin frånvaro. Härnäst väntar Sandvikens AIK.  Joakim Andersson sa så här efter den direktsända matchen i Elitserienlive.se:
– Tungt.
Varför hackar det för Vetlanda?
– Västerås gör vi en bra match mot ett bra motstånd. Villa inte så mycket att säga om. Broberg så gör vi en rätt bra match.
– Men här tycker jag att är väldigt jämt i dag. Det är tungt de sätter tre hörnor och jag har ju egentligen öppet mål till 4-4. Så ger de 5-3 i stället. Vi har inte marginalerna med oss just nu. Det är ju lite så när det grinar emot då förtjänar man inte det heller.

 

IFK Vänersborg – Vetlanda BK 5-4 (2-1)

Mål, IFK: Emil Viklund 2, Lukas Forström, Adam Herou Löf, Linus Hagman.
VBK: Joakim Andersson, Filip Brigne, Emil Federov.
Utv, IFK: 10 VBK 2×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 11-14 Hörnmål: 1-2
Publik: 966

Läs också