Elitserien: Bollnäs första seger i hemmaarenan | Highlights

Motala började bra och hade bästa chanserna under första kvarten. Därefter tog Bollnäs över och gick hade en ledning med 4-0 i halvtid och 5-0 kom direkt i början av den andra halvleken Motala gav dock inte upp, Reducering till 6-1 men närmare än så kom man inte målmässigt i stället ökade Bollnäs på och fastställde slutresultatet till  7-1. Segern innebar att Bollnäspubliken fick se GIF bärga sin första seger i den nya arenan och klättra till femte plats i tabellen

Fredrik Lönn, IFK Motala, kommenterade förlustmatchen i Elitserienlive.se:
– Vi går ändå ett steg framåt i andra men sett över 90 minuter så är Bollnäs ett bättre lag än oss i dag. Vi tar ändå med oss en del bitar från andra halvlek, men vi får hem och skruva lite och komma bättre redo till nästa match.

Vad är din förklaring till att det blev som det blev den där halvtimmen i första halvlek?
– Jag vet inte riktigt. Det är väl lite i skallarna på oss. Vi börjar matchen helt okej sedan blir vi lite osäkra och lite passiva i ”deffen” och det sprider sig i ”offen” och vi missar lite enkla passningar som vi egentligen ska sätta. Ja det sätter sig i skallarna lite.

Muntrare i Bollnäs och Jens Wiik. Hur glad är du över Bollnäs historiska första seger i arenan?
– Riktigt glad. Vi sa att vi skulle gå ut och göra en riktigt bra prestation i dag. Släppa in lite mål
och det är precis det vi gör idag.

Vad är du mest nöjd med? Är det just det att ni släpper inte lite mål?
– Det är mycket det vi har pratat om i dag. Sedan finns det förstås mycket som kan bli bättre. Men just det att bara släppa in ett mål då ska det vara svårt att förlora matchen.

– De har ju några två tre riktigt heta chanser i straffområdet men det känns skönt att vi biter tillbaka att tar över matchen. Det blir lite mer på villkor. Vi får mycket hörnor. Det ger mycket energi.

Det har varit lite kämpigt att göra mål på hörnor för er? Men nu gjorde ni några.
– Ja man behöver inte alltid göra mål på hörnorna för att få energi. Vi får ställa upp och bestämma lite vad som ska hända.

Seger och nu lite andrum i tabellen?
– Andrum och andrum. Det handlar om göra prestation. Det är ny match nästa gång  Vi har mött två jättebra lag. Vi ska inte klanka ner men Motala är ett jättebra lag men det är skönt att vi tar segern.
– Vi smyg jobbar lite. Det är många som tror att vi ska vara i botten. Men vi blir bättre och bättre.

Bollnäs GIF – IFK Motala 6-1 (4-0)

Mål, GIF: Riku Hämäläinen 2, Erik Pettersson 2, Denis Sadakov, Hans Andersson.
IFK: Aleksi Seppänen.
Utv, GIF: 10 IFK: 2×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 16-9 Hörnmål: 2-0
Publik: 1 605

Läs också