Supercupen: Nässjö vidare till slutspel

Efter en riktig spännande match i gruppfinalen mellan Nässjö och Örebro SK är Nässjö klara för slutspel som gruppsegrare efter uddamål seger. Nu väntar fjolårs elitlaget Falu BS i semifinal. I den andra möter fjolårets elitserielag Tellus Gripen Trollhättan. Slutspelet avgörs i Örebro kommande helg.

En poäng räckte för Örebro mot Nässjö för att bli gruppvinnare. Gruppfinalen bjöd på en offensiv bandy med många mål. Viktor Lindqvist inledde målskyttet i matchen när hemmalaget tog ledningen på en hörna. Nässjö ökade på till både två och tre mål där Linus Jönsson gjorde båda målen.

Örebro kom igen och Sebastian Brandt reducerar för Örebro. I stället för reducering ökar Nässjö på till 4-1 genom Alexander Heinhagen. Men innan halvtid fick Örebro till målgörandet på en straff och hörna genom Filip Bergman och Jonas Näsholm.

Örebro kvitterade till 4-4 i början av andra halvlek. Även det på en hörna genom Nico Nevalainen. Nässjö hade bra chans att återta ledningen via en straff som dock brändes.
Nässjö återtog dock ledningen när Gustav Enhagen fick på ett distansskott. Örebro kom igen och kvitterade återigen genom Nico Nevalainen och nu var Örebro åter klara för slutspelet.

Men Nässjö får en ny straff som Patrik Gustafsson Thulin kan utnyttja till att göra 6-5. Patrik Gustafsson Thulin gör även 7-5. På tilläggstid får Örebro SK straff som Filip Bergman sätter och Örebro är bara ett mål från slutspel. Men Örebro lyckas inte komma i kapp Nässjö ytterligare en gång.

Läs också