Supercupen: Falu BS klara för finalhelgen – Gruppfinal väntar mellan Nässjö IF och Örebro SK!

Falu BS klara för finalhelgen efter seger mot Rättvik. Nässjö-seger idag innebär att gruppfinal väntar mellan Nässjö och Örebro i morgon.

IFK Rättvik hade möjlighet att snuva både Ljusdal och Falu BS på slutspelsplatsen i från Mellangruppen. Efter storseger mot Borlänge med hela 13-1 samtidigt som Ljusdal och Falu BS spelade oavgjort så fanns chansen vid IFK-seger. De drygt 200 åskådarna i Rättvik Arena fick se IFK Rättvik ta ledningen i den fjortonde matchminuten genom Oskar Lundgren. Tio minuter senare slog David Forssell till två gånger om inom loppet av sju minuter med två mål och matchen hade svängt till Falu BS fördel. På tilläggstid av den första halvleken lyckades hemmalaget kvittera till 2-2 genom Markus Lindholm.

Falu BS inledde andra halvlek med två mål som blev matchavgörande Michael Pettersson och Mikael Olsson målskyttar för Falu BS som infriar förväntningarna med en 2-4-seger. Det betyder att Falu BS är gruppsegrare och nu väntar finalspelet senare i höst där Gripen Trollhättan väntar och sannolikt även Tellus.

Vilket som blir det fjärde laget i slutspelet avgörs i morgon mellan Nässjö IF och Örebro SK. Nässjö IF vann med klara 11-3 mot Tillberga, TB, i dagens andra Supercup-match. Båda lagen har segrar mot TB och Katrineholm men Nässjö har två måls bättre målskillnad. Nässjös mål i dagens match gjordes av sju olika spelare. Patrik PG Thulin, Martin Lindkvist, Viktor Lindqvist och Linus Jönsson blev tvåmålsskyttar för Nässjö. Linus Jönsson i Nässjö och Max Mårtenssson i Tillberga blev matchens poängkungar med tre poäng vardera.