World Cup: Bollnäs till final efter straffläggning –

Bollnäs klara för final efter slagit ut regerande World Cup-mästarna Villa Lidköping. Villa drabbades av ännu en tung skada där Petter Björling fick ledas ut från isen efter brysk knätackling i första halvlek. Villa fick därmed spela semifinalen utan tre startspelare – Johan Löfstedt och Martin Johansson sedan tidigare.

Villa inledde bra. Joakim Andersson hade utmärkt chans att ge Villa ledningen.  I stället tar Bollnäs ledningen när Tim Persson tappar bollen på egen planhalva och Christoffer  Fagerström fångar upp bollen och hittar fram till Oskar Westh som ger Bollnäs ledningen.
Bollnäs tar över spelet. Per Hellmyrs spelas fram av Ville Altonen och ökar på ledningen  till 2-0. Bollnäs dominerar spelet fram tills Ville Altonen knätacklar Petter Björling så illa att Petter tvingas utgå från matchen. Villa tar därefter första halvlek och även inledningen av andra där Johan Esplund reducerar till 2-1. Joakim Andersson kvitterar till 2-2. Bollnäs sticker emellan i  Villadominansen med en hörna där det blir Samuli Helavuori som sätter bollen i mål. Villa kvitterar till 3-3 när Pär Hellmyrs tappar boll och Jesper Eriksson får till ett stolpskott som Tim Persson skjuter på mål
varpå Joel Broberg får bollen i mål.
Villa gick för seger men lyckades inte ta hem matchen före fullt tid. Matchen avgjordes på straffar där Christoffer Fagerström och Andres Bergwall sätter sina medan Villa bränner sina inledande två straffar och därmed är Bollnäs vidare till final.

Bollnäs GIF – Villa Lidköping 3-3 (2-0)
2-0 i straffar till Bollnäs till final