World Cup: Bollnäs Cup-mästare!

Bollnäs besegrar ryska SKA Neftyanik i finalen med 5-2 och är Cup-Mästare 2019. Christian Mickelsson svarade för hela fyra mål.
2005 vann man World Cup senaste med att besegra Edsbyn.

-Viktig seger för Bollnäs. Det var länge sedan man vann något, kommenterade Svenne Olsson i den webbsändningen från turneringen.
Vi har fått något att tro på under försäongen. Från Villamatchen i Svenska Cupen och semifinalen från Västerås SK där vi inte fick ut riktigt vad vi presterat har vi fått ihop en rätt så bra offensiv. Vi vill spela en offensiv, även om vi vet att Bollnäs har varit känd för något annat.

Bollnäs GIF – SKA Neftyanik 5-2 (2-0)
Målen
1-0 Christian Mickelsson Straff
Daniel Mossberg får ett slag på armen när han hakas (får ett slag med klubban) av Yury Vikulin. Som därefter åker ut för hakning. Två utvisningar inom loppet av tre minuter.
2-0 Christian Mickelsson tar ner lyft från Hellmyrs och lyfter bollen i mål. Farligt nära offside.
2-1 Neftaynik reducerar i början av andra halvlek genom Artem Bondarenko Assist: Maksim Ishkeldin
3-1 Bollnäs sticker upp och kontrar. Tremålsskytt i matchen Christian Mickelsson ökar på efter nedtagning av ett lyft över Neftyanikförsvaret från Kasper Milerud
3-2 Maksim Ishkeldin Assist: Stanislav Turushev. 41:a matchminuten Neftyanik kommer närmare.
4-2 Samuli Helavuori Assist: Christoffer Fagerström
5-2 Bollnäs utökar ledningen. Vackert anfall och Christian Mickelsson avslutar med sitt fjärde mål Assist: Joel Wigren
Publik: 1 025