Elitserien: Mästarna vände till seger TV-Sammandrag

Elitserien Skärmklipp Bandyplay

Villa Lidköping besegrade Vetlanda med 6-2 på lördagskvällen. Villas forcering kom efter att Joel Broberg press bar frukt , vilket även blev matchavgörande inför nära 3 400 åskådare.

Regerande mästarna Villa Lidköping fick en jobbig start i premiären av årets eltiserie. Trots totalt spelövertag i första halvlek var det Vetlanda som tog ledningen. Martin Karlsson hade ett skott i stolpen för Villa som utöver hade flera bra chanser men målen uteblev.  Premiärskytt för Vetlanda blev Philip Lennartsson kom på en kontring i den 16:e minuten. Villas kvittering kom i den 20:e matchminuten och gjordes av planens bästa spelare Johan Esplund.

Vetlandas defensiva arbete fungerade utmärkt i första halvlek och i inledningen av andra halvlek flyttade man dessutom fram positionerna och spelade en mer positiv bandy. Vetlanda återtog ledningen i 66:e minuten när Niklas Gälman på egen hand tog sig igenom Villa och satte bollen bakom Jesper Thimfors i villamålet.

Villas kvittering kom dock relativt omgående och det återigen på en hörna. Denna gång genom Martin Andreasson. Med 25 minuter kvar att spela tog Vetlanda en tog time out.

Vetlanda fick två man utvisade och med den satte Villa en forcering med högre press anförd av Joel Broberg. Vetlanda spelarna såg tröttare ut och efter Joels grovjobb ledde bollen fram till Martin Karlsson som lyfte fram bollen till Jesper Eriksson som på volley gav Villa ledningen för första gången i matchen.

4-2-målet gjorde Joakim Andersson som utnyttjade ett Vetlandamisstag som arbetades fram återigen av Joel Broberg.

Joel Broberg gjorde därefter själv 5-2 på en hörna.
Matchen slutade 6–2 efter att Joakim Andersson gjort Villas fjärde mål på en hörna denna afton.

I Villa dominerade förstås Johan Esplund. Jesper Eriksson, Joel Broberg, Martin Karlsson och Max Persson höjde sig över de övriga i Villa.
I Vetlanda fick Tobias Nyberg priset som bästa spelare. David Borwall och Niklas Gälman stack ut i Vetlanda. Båda lagens försvarsspel fungerade bra. Skillnaden var att Vetlanda inte orkade hela matchen och då avgjorde Villa direkt.

Villa Lidköping – Vetlanda 6-2 (1-1)
Mål, Villa: Joakim Andersson 2, Johan Esplund, Joel Broberg, Jesper Eriksson, Martin Andreasson.
Vetlanda: Niklas Gälman, Philip Lennartsson.
Utv, Villa 1×10 Vetlanda 3×10
Publik: 3 393