Elitserien: Sirius ångar på – storseger mot Åby Tjureda TV-Sammandrag

Sirius satte full fart mot serienykomlingen Åby Tjureda och avgjorde matchen med 3-0 redan efter åtta minuters spel. Måltavlan på provisoriska Studenternas IP visade 6-0 efter bara tjugo minuters spel.
Bekymmersamt uppträdande från Växjölaget som uppträde riktigt lamt och med dåligt jobb.
Notera dock – så såg det ut även för IFK Motala i deras senaste återkomst mot Sandvikens AIK häromåret. Och hur IFK Motala har repat sig efter den premiären vet alla. IFK Motala såg lamt ut mot SAIK och föll med 10-4 efter att snyggat till siffrorna i slutet. Den första matchen följdes upp med förlust mot Tellus med hela 2-7!

Åby Tjureda höjde sig i andra och fick med sig oavgjort från den. Filip Bringe gjorde Åby Tjuredas första mål och var på när att även på ett friläge göra ett tredje mål.

Sirius fortsätter att imponera som man så har gjort denna säsongen. Seger i premiären mot Västerås SK följdes upp med ytterligare seger och har är fullpoängare efter två matcher.

Två tremålsskyttar från Simon Karlsson och Kalle Mårtenssons klubbor. Noterbart är att junioren Arvid Tapper gjorde sina två första elitseriemål i matchen.

Sirius lever upp till Bandyworlds högt ställda förväntningar på laget.

IK Sirius- Åby/Tjureda 11-4 (9-2)
Mål, IKS: Simon Karlsson 3, Kalle Mårtensson 3, Jimi Heionen 2, Arvid Tapper 2, Tuomas Liukkonen.
Åby: Filip Bringe, Andreas Lysell, Henrik Cervin.
Utv, IKS: 1×10 Åby: 1×10
Publik: 1 017