Elitserien: Premiären komplett med Motalaseger | TV-Sammandrag

Elitserien IFK Motala - Sandvikens AIK Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

Premiäromgången i Elitserien är komplett efter att IFK Motala besegrade Frillesås i den viktiga fyrapoängsmatchen. Segersiffrorna skrevs till 4-0 efter att Philip Florén gjort tre mål i samband med hörnor.

Philip Florén gav IFK ledningen när han i straffområdet fångade upp en retur efter skott från Victor Hulthammar på en hörn. Detta efter bara fyra minuters spel. 2-0 kom bara ett par minuter senare när Erik Litzén fick fritt fram att göra 2-0 med ett skott vid straffområdeslinjen.

Frillesås hade tungt i motvinden under första halvlek, men fick till bättre spel i slutet av den första halvleken. Man började andra halvlek piggt men det var Motala som gjorde målet. Philip Florén satte ytterligare en hörna tio minuter in på den andra halvleken. Frillesås saknade inte spelet för en reducering. Adam Rudell hade friläge utan att lyckas få bollen på mål. Matchens målgörare Philip Florén satte i stället ytterligare en hörna på tilläggstid.

Elitserien är komplett så här långt där alla lagen har spelat nio omgångar där IFK Motala klättrade två placeringar till sjätte plats och ovanför ”kvartsfinalstrecket”. Har nu fem poäng tillgodo på kvalplats där Frillesås befinner sig tillsammans med AIK. En viktig fyrapoängsmatch idag mellan lagen som gick IFK:s väg.

Härnäst väntar en fyrapoängsmatch för IFK Motala när man åker till Söderhamn och möter Broberg som ligger två placeringen efter Motala. Två formstarka lag möts. Frillesås tar emot AIK på onsdag även det är viktigt möte mellan två lag som just nu ser ut att få jobba hårt för att lyckas nå fastare mark och undvika kval.

IFK Motala – Frillesås 4-0 (2-0)
03:54 1-0 Philip Florén – I samband med hörna
06:44 2-0 Erik Litzén Assist: Vitaliy Klyushanov
54:46 3-0 Philip Florén Assist: Kasperi Hirvonen – Hörna
91:41 4-0 Philip Florén Assist: Kasperi Hirvonen – Hörna
Hörnor: 10-8 Hörnmål: 2 – 0
Utvisningar: Frillesås 2×10