Elitserien: Kryss mellan SAIK och Villa | TV-Sammandrag

Det blev oavgjort, 4-4, mellan Sandvikens AIK och Villa Lidköping BK. De 1 426 åskådarna i Göransson Arena fick se underhållande match. Villa ledde med 1-2 efter första halvlek och SAIK vände till 4-3 genom tremålsskytten Daniel Berlin i andra halvlek. Sen kvittering för Villa av tvåmålsskytten Jesper Eriksson.

Gästande Villa tog tidig timeout redan efter tio minuter efter en trög inledning. Det gav omgående resultat för Villa. Joel Broberg åkte hela vägen från egen planhalva igenom SAIK och satte bollen i mål bakom Joel Othén i SAIK-målet. Fem minuter senare var det Jesper Erikssons som ökade på Villas ledning till 0-2.
Villa kom inte alls upp till onsdagens nivå som i 9-1-matchen mot Sirius. Sandviken fick en billig straff men Jesper Hvornum sköt den inte bättre än att Jesper Thimfors kunde rädda skottet. Jesper Hvornum tog revansch senare då han kvitterade till 2-2 på en hörna i början av andra halvlek. Daniel Berlin svarade för hattrick i matchen. Daniel reducerade först till 1-2 på hörna strax före halvtidsvila.
Sedan gav han SAIK ledningen med 3-2 i 66:e matchminuten. Efter det att William Arvidsson kvitterade på en hörna för Villa till 3-3. Tog sig Daniel Berlin fram och kunde snyggt pricka in 4-3 när Villaförsvaret föll allt för lågt. Det såg ut som Daniel Berlin som var Sandvikens främste spelare tillsammans med Erik Säfström skulle bli matchvinnare. Men då slog Jesper Eriksson till igen med att sätta kvitteringen 4-4 i slutminuterna. Förarbete Martin Karlsson och passning Johan Löfstedt.

Sandvikens AIK – Villa Lidköping 4-4 (1-2)
11:48 0-1 Joel Broberg Assist: Johan Löfstedt
16:18 0-2 Jesper Eriksson
40:55 1-2 Daniel Berlin Assist: Linus Pettersson – Hörna
49:31 2-2 Jesper Hvornum Assist: Linus Pettersson – Hörna
65:59 3-2 Daniel Berlin Assist: Erik Säfström
78:17 3-3 William Arvidsson Assist: Johan Esplund – Hörna
85:52 4-3 Daniel Berlin