Elitserien: Viktig seger för Hammarby mot Vetlanda | TV-Sammandrag

Elitserien: Premiär Hammarby - Åby/Tjureda IF Skärmklipp Staylive

Efter två tunga uddamålsförluster så vände Hammarby förlustrenden med seger mot Vetlanda med 5-3 där David Jansson blev tvåmålsskytt för hemmalaget inför 1 750 åskådare på Zinkensdamm.

Ted Bergström inledde målgörandet i matchen med 1-0 i den 11:e match minuten. Pontus Vilén kvitterade snyggt till 1-1. Därefter kom då David Jansson med två viktiga mål. 2-1 alldeles före första halvlekens slut och 3-1 direkt i inledningen på den andra halvleken. David Jansson har gjort fyra mål så här långt i årets elitserie.

Vetlanda fick jaga och närmade sig vid ett par tillfällen men kom aldrig i kapp. Matchen slutade med tvåmålsseger för Hammarby.

Noterbart är att mindre kända Pontus Nordenfors, 20 år, har gjort hela fyra mål för Hammarby på sju matcher. I kväll satte han det sista målet i matchen till 5-3. Pontus är inlånad från Tellus under säsongen 2019/2020. I allsvenska Tellus har Pontus svarat för sju mål på nio matcher.

För Hammarby väntar en intressant match mot Sirius på annandagen inför förmodad storpublik medan Vetlanda tar emot Åby Tjureda i ett smålandsderby.

Hammarby – Vetlanda 5-3 (2-1)
11:03 1-0 Ted Bergström
30:21 1-1 Pontus Vilen Assist: Tobias Nyberg
43:20 2-1 David Jansson
47:33 3-1 David Jansson Assist: Pontus Nordenfors
57:26 3-2 Patrik Johansson Assist: Emil Fedorov
66:08 4-2 Adam Gilljam – Straff
70:54 4-3 Niklas Gälman Assist: Pontus Blomberg