Spelarnytt: Jimi Heinonen klar för ytterligare ett år med Sirius

Sirius har förlängt kontraktet med sin målgörare Jimi Heinonen.
-Det känns riktigt bra att kontraktet är klart så här tidigt, säger Siriusanfallaren Jimi Heinonen till klubbens hemsida.

-Det var ett lätt beslut att ta. Jag trivs väldigt bra i Uppsala och i Sirius, säger Jimi som värvades från finska Botnia inför säsongen 2017/18. Jimi ligger femma i elitseriens skytteliga med sina 23 mål.

Som lag har vi spelat bättre den här säsongen och genom det har vi skapat fler situationer som lett till att jag har fått fler bra chanser. Sedan har jag tränat hårt och naturligtvis utvecklats jag då, säger Jimi.

-Jimi har haft en fantastiskt säsong hitintills och det förvånar mig egentligen inte med tanke på hur han växlat upp sin träning och sin attityd, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

Sirius och Jimi är överens om ett 1-årskontrakt.

– Jimi är väldigt professionell och seriös och han har kapaciteten att utvecklas ännu mer. Vi vet att fler klubbar var intresserade av honom och att han skriver på för oss redan nu är ett tecken på att han trivs här, och att han anser sig kunna bli en ännu bättre spelare hos oss. Den här underskriften var oerhört viktig, säger Jimmy Helmersson vidare .

Läs också