Landslaget: Ny förlust för Sverige – Finland i gruppfinal mot Ryssland

Finland - Ryssland Arkiv

Finland och Ryssland gör upp om segern i helgens trenationsturnering. Detta efter att Sverige åkte på sin andra förlust i turneringen. De ryska segersiffrorna skrevs till 7-4 efter 2-2 i halvtid.

Ryssland tog ledningen i matchen genom Vadim Chernov i den 22:a matchminuten på en hörna. Då satt David Pizzoni på utvisningsbänken.  Sverige kvitterade omgående genom Christoffer Fagerström. Per Hellmyrs svarade från passningen där Christofer plockade ner bollen på volley och satte i mål. Alan Dzhusosoev återgav Ryssland ledningen i den 26:e matchminuten på en distansskott. Passning Yanis Befus.

Alldeles för halvtidsvila slog Christoffer Fagerström till igen och kvitterade till 2-2 och Christoffer Edlund noterades i matchprotokollet för första gången i helgen. Denna gång för en målgivande passning. Ryssland hade vid tiden för målet Yanis Befus på utvisningsbänken.

Den andra halvleken började bra för Sverige. Oscar Wikblad gav Sverige ledningen fem minuter in i halvleken. För andra gången i matchen var det Per Hellmyrs slog in hörn inlägget till Oscar.

Glädjen i svensklägret blev kortvarig.  På några minuter återtog Ryssland kommandot i målprotokollet. Tre minuter senare kvitterade för Ryssland och ytterligare två minuter senare återtog Ryssland ledningen. Målskyttar Andrey Prokopyev (på en retur) och Nikita Ivanov. Yanis Befus svarade återigen för målgivande passning som betydde 3-4.

I den 74:e matchminuten slog Yanis Befus  till med sin tredje målgivande passning. Återigen Nikita Ivanov målskytt. denna gången 3-5.
Bara två minuter senare replikerade Sverige då Oscar Wikblad hittade fram med en passning till Christoffer Fagerström som gjorde sitt tredje mål för matchen.

Ryssland ökade på ledningen till 4-6 genom Andrey Prokopyev. Passningen svarade Maksim Anciferov för i den 81:a matchminuten.

Slutresultatet fastställdes på en straff i den 85:e matchminuten. Evgeny Dergaev straffläggare. Martin Johansson blev utvisade tio minuter i samband med straffen.

Finland och Ryssland gör upp cup-titeln och matchen får att se här kl 12 (svensk tid) :

Sverige-Ryssland 4-7 (2-2)
0-1 Vadim Chernov
1-1 Christoffer Fagerström
1-2 Alan Dzhusosoev
2-2 Christoffer Fagerström Ass: Christoffer Edlund
3-2 Oscar Wikblad Ass: Per Hellmyrs
3-3 Andrey Prokopyev
3-4 Nikita Ivanov Ass: Befus Yanis