Jenisej World Cup Mästare

Jenisej slog Sandvikens AIK World Cup finalen. Det är över 25 årsedan Jenisej tog titeln senast. Det blev en målrik andra halvlek efter 1-1 i första halvlek. Den andra halvleken började med en målexplosion. Efter sex minuter hade tre mål gjorts. Artem Bondarenko gjorde det matchavgörande målet 4-3 i den 52:a matchminuten. I 40:e minuten kvitterade Oleg Tolstikhin, Jenisej, åter SAIK ledning. Målet kom efter en genomåkning där han i snäv vinkel kunde sätta bollen bakom storspelande Joel Othén. Daniel Berlin gav SAIK tidigare en 3-2 ledningen på ett lång skott. Segey Lomanov kvitterade till 2-2 just innan på en hörna. I början av andra halvlek gav Linus Forslund en 2-1 ledning för Sandvikens AIK. SAIK slog tidigare i dag ut storfavoriterna Dynamo Moskva. Jenisej slog ut Zorkij i semifinal. Det var i 24:e matchminuten som Sergey Lomanov gav Jenisej ledningen.

Matchen visades direkt i TV4 Sport och Eurosport 2 och spelades 2×30 minuter.

I kvartsfinalerna slogs Sirius och Hammarby ut på straffar besegrade av Dynamo Moskva respektive Zorkij. Broberg blev utslagna av Sandviken med uddamålet. Jenisej slog i sin kvartsfinal ut Dynamo Kazan. Anmärkningsvärt är att fjolårets ena SM-finalpart Bollnäs och semifinallag Villa Lidköping inte lyckades knipa någon poäng i årets upplaga av World Cup.

Sergey Lomanov, Jenisej, blev turneringens skyttekung. – Det var viljan som gav segern, säger Sergey Lomanov i intevju med TV4 Sport.