Elitserien: Västerås vände i medvinden mot Sirius | TV-Sammandrag

Västerås tog över elitserietabellensfjärdeplats från Bollnäs efter seger mot Sirius med 8-3.

Sirius var det bättre laget i första halvleken med flera vassa anfall och farliga mållägen som brändes med vinden i ryggen. Jimi Heinonen och Marcus Kumpuoja gick mållösa från matchen trots bra lägen att öka på Siriusledningen i första halvlek. I stället för Siriusledning så var det Västerås som gick till halvtidsvila med 2-3. I andra halvlek var det Västerås som dominerade matchen i medvinden med två tidiga mål i andra halvlek.

Viktig tvåpoängare för Västerås för att nå övre delen av Elitserien topp sex. Just nu såleds på fjärde plats och har två intressanta och viktiga matcher i de två sista matcherna. Man avslutar mot Broberg och AIK.

Sirius avslutar mot Bollnäs och IFK Vänersborg och behöver segrar i de sista två matcherna.

IK Sirius – Västerås SK 3-8 (2-3)
11:01 0-1 Tobias Holmberg – Frislag
16:32 1-1 Nils Bergström Assist: Ted Haraldsson
31:04 Timeout Västerås SK
35:18 2-1 Teemu Määttä Assist: Nils Bergström
37:18 2-2 Robin Andersson
41:14 2-3 Magnus Joneby Assist: Martin Landström – Hörna
51:31 2-4 Tobias Holmberg Assist: Daniel Johansson