Elitserien: Motala mot slutspel efter seger mot Bollnäs | TV-Sammandrag

IFK Motala tog mycket viktiga poäng och tog sig upp på säkrare mark efter bortaseger mot Bollnäs med 2-4 på söndagen.

Andreas Westh var tillbaka i Bollnäs samtidigt har Kasper Milerud ådragit sig ett armbrott. Kasper har via Bollnäshemsida kommenterat skada så här: – Det positiva är att allt låg rätt och bra så man får göra en röntgen igen om två veckor så får man se om det har läkt bra. Det kan inte bli sämre. Säsongen är inte körd om vi går en bit i slutspelet. Jag är försiktigt optimistisk. Fyra veckor är väl det man får sikta in sig på men sedan kan det gå bättre eller sämre. Men visst är det tråkigt. Vissa skador kan man inte skydda sig mot eller träna hårdare för att inte få. Och det här är ju bara otur. Men det är en bra skada om man ser det så. Det ska bara läka ihop så är det bra sedan. Det hade kunnat vara en mycket värre skada.

IFK Motala hade rätt inställning och klarade de yttre omständigheterna med blåst och regn bäst och vann med 2-4. Bollnäs chockstartade med 1-0 genom Samuli Helavuori. Samuli var Bollnäs främste spelare i matchen. Isen blev svårspelad efter femton tjugo minuter och det var bara ett mål i matchen när domarna blåste av första halvlek. Det saknades inte målchanser och oavgjort hade speglat målchanserna i första halvlek bäst.

Motala vände på resultat till 1-2 efter mål av Viktor Hulthammar och Philip Florén. Andreas Westh kvitterade på hörna men med mål av Fredrik Lönn återtog IFK ledningen till 2-3. Bollnäs brände en straff och i stället för 3-3 ökade Motala på till 2-4 genom Jonas Enander. Bollnäs förmådde inte att skap något tryck framåt utan det var i stället Motala som skapade lägen för att utöka ledningen.

Bollnäs tappade viktiga poäng om laget vill nå topp fyra. Västerås passerade med bättre målskillnad. Broberg och AIK skuggar bakom. Bollnäs har Sirius närmast och avslutar mot Frillesås.

IFK Motala tog en kliv upp på fastare mark för en slutspelsplats. Hotet om att tvingas kvala sig till för ett nytt kontrakt kommande säsong är undanröjt. Men Sirius och Hammarby kan fortfarande peta ner Motala under slutspelsstrecket. Motala avslutar elitserien med match mot AIK närmast och avslutar grundserien mot Sandvikens AIK. Bra målskillnad kan bli räddningsplankan om IFK går tomhänt från matcherna. Tar man en poäng så är slutspelet definitivt säkrat.

Bollnäs GIF – IFK Motala 2-4 (1-0)
01:50 1-0 Samuli Helavuori Assist: Per Hellmyrs
52:16 1-1 Viktor Hulthammar Assist: Anders Persson
55:21 1-2 Philip Florén Assist: Albin Rohlén
57:17 2-2 Andreas Westh Assist: Per Hellmyrs – Hörna
63:09 2-3 Fredrik Lönn Assist: Olle Nordlund – Hörna
73:08 2-4 Jonas Enander Assist: Albin Bjerkegren