SM-Slutspel: Edsbyn fick problem med SAIK | TV-Sammandrag

Edsbyn såg ut att vara på väg mot en klar och enkel seger i den första semifinalen mot Sandviken. 2-0 efter första halvlek var i underkan. I andra halvlek uppträdde SAIK som helt annat lag och vände till ledning 2-3. Tuomas Määttä kvitterade till 3-3. SAIK hade ypperligt läge att återta ledningen när Edvin Isaksson var fri men uppvaktades hårt utan åtgärd från domaren. I anfallet efter återtog Edsbyn ledningen genom Jonas Edling. Därefter fick Edsbyn två straffar vilka dock missades men segern gick till favorittippade Edsbyn inför nära 2 000 åskådare i Ovanåker.

Erik Säfström i Sandviken kommenterade matchen i Bandyplay-sändningen: – Det är ju mot Edsbyn. Det är väl bara att bryta ihop och komma igen. Vi fick lite bättre tryck i grejerna i andra halvlek. Vi var inte riktigt påkopplade i första kändes det som. Vi var mer kompakta i andra och låste in oss själva i ett hörna mer i första. Vi gör en bra andra halvlek men vi vet att Edsbyn är starka hemma. Det var ett snäpp bättre än tidigare denna säsongen.

Erik var inte helt nöjd med domarens bedömning av vissa situationer i slutskede av matchen:
– Isaksson var helt ren vid ställningen 3-3 och får ett jätte slag före de gör 4-3. Sedan får de frislag vid sargen för slag på klubba. Det är helt bedrövligt. De får straff för slag på klubba. Det är ju klart man blir förbannad. Vi får ett jätteslag på klubban utan straff och de får straff för likvärdigt slag det sista. Det är ju bara att kolla, sa Erik Säfström besviket efter matchen.

Jonas Edling, lagkapten i Edsbyn: – Vi gör ingen bra match i dag. Vi krigar på och till slut så står vi där som segrare. Det stämde inte riktigt för oss i dag vi är inte på plats. Det fattades några procent på alla i dag. Vi fick det inte att stämma.

Edsbyns IF – Sandvikens AIK 4-3 (2-0)
01:13 1-0 Tuomas Määttä Assist: Oscar Wikblad – Hörna
25:44 2-0 Simon Jansson
49:16 2-1 Oscar Stadin Assist: Hannes Edlund
59:33 Timeout Edsbyns IF
62:30 2-2 Erik Säfström Assist: Dennis Henriksen – Hörna
68:36 2-3 Albin Airisniemi Assist: Daniel Berlin
71:04 3-3 Tuomas Määttä