SM-Slutspel: Villa tar kommandot mot Bollnäs | TV-Sammandrag

Villa Lidköping besegrade Bollnäs med 5-4 i den första ronden inför närmare 4 000 åskådare. Villa i förarsätet och Bollnäs väl samlat försvarsspel.
Efter sprudlande inledning av matchen åt båda hållen blev Bollnäs tillbaka pressade utan att Villa gjorde något mål. I stället var det Bollnäs som gick till halvtidsvila efter att utnyttjat sina målchanser.

Villa hade bättre fart i andra och tvingade Bollnäs till ojustheter och drog på sig utvisningar. Det straffade sig och Vill lyckades vända matchen. Trots tvåmålsledning lyckades Bollnäs närma sig ett par gånger och få till nerv i matchen ända fram till domaren blåste av matchen efter 6 1/2 minuters tilläggstid.

– Ganska bra match, fysisk match. Okej ändå trots förlust, kommenterade Andreas Westh efter matchen i Bandyplay sändningen. Vi gör det bra.
Villa hade god kontroll på matchen men trots rejält övertag i andra halvlek.

Tvåmålsskytten Johan Esplund, Villa: – Det blev bättre i andra halvlek, vi går runt på fler folk. Utmanar fel.
Vi ska kunna avgöra när det står 4-2, tyckte Johan Esplund och sa också: – Vi har 30% till att få ut i defensiven och offensiven.

Villas Jesper Eriksson blev liggandes på isen i slutskedet av matchen efter ha fått en eftersläng slag av Bollnäs Daniel Mossberg i en närkamp. Jesper föll omkull och landade med huvudet på isen.

Villa Lidköping – Bollnäs GIF 5-4 (1-2)
03:28 0-1 Christoffer Fagerström Assist:  Christian Mickelsson
07:20 1-1 Joakim Andersson Assist: Felix Pherson
28:07 1-2 Daniel Mossberg Assist:  Per Hellmyrs
53:24 2-2 Martin Karlsson
61:07 Timeout Bollnäs GIF
69:59 3-2 Martin Karlsson  (Inoff Assist: Johan Löfstedt
86:15 4-2 Johan Esplund Assist: Johan Löfstedt