Elitkvalet: Sirius balanserar osäkert på ”kvallinan” och Frillesås en nick från nytt kontrakt – TV-Sammandrag

Dramatik på söndagen när elitkvalserien vände och spelade sin fjärde omgång. Frillesås var en nick från nytt kontrakt. Med ledning 4-3 i slutsekunden nickade Frillesås bollen i sitt eget straffområde och Sirius fick straff. Jimi Heionen satte straffen som innebar räddade poäng för Sirius och 4-4 i matchen. Frillesås nyförvärv Sergey Pochkunov drog på sig ett rött kort i första halvlek och Frillesås fick spela med en man kort resterande delen av första halvlek och hela andra halvlek. Sirius gick till halvtidsvila med 1-3. Trots stort spelövertag lyckades inte Sirius skapa många målchanser i matchen samtidigt som Frillesås chanser kändes farliga varje gång de väl anföll. Matchen slutade 4-4 och kvalserien lever då LAIK hämtade in underläge mot Falu BS och spelade oavgjort 5-5. LAIK imponerade stundtals i matchen och visade att man kan rå på vilket lag som helst i kvalserien. LAIK hämtade upp 1-3 i halvtid till 4-4 och därefter 4-5 till 5-5.

Omgångens målskyttar var Fedrik Brandin fyra mål för Frillesås, Kalle Mårtensson tre mål för Sirius.
Jakob Jenefeldt fortsätter att spela fram till mål. I går blev det tre målgivande passningar för Jakob i Frillesås.
Ted Haraldsson i Sirius var tillbaka efter sin hjärnskakning och svarade för två målgivande passningar.

I matchen Lidköpings AIK – Falu BS var målskyttarna och framspelarna till de tio målen spridda på tolv spelare. Christoffer Norin stack ut att bli tvåmålsskytt för Lidköpings AIK och Tobias Andersson spelade fram till två mål för Falu BS. Båda på hörna. Christoffer Norin blev matchens poängkung med två mål och ett assist.

I nästa omgång möts Falu BS och Sirius. Samtidigt som LAIK tar emot Frillesås som får spela utan Sergey Pochkunov. Sergey leder nu elitseriekvalets  poängliga, skytteliga och utvisningsliga!