SM-Slutspel: Villa i förarsätet efter klar seger mot Bollnäs | TV-Sammandrag

Villa Lidköping vann övertygande i den tredje matchen mot Bollnäs i semifinalserien. Segersiffrorna skrevs till 5-2, men segersiffrorna var i underkant. Villa gick till halvtidsvila med 1-0-ledning men resultatet var i underkant och kunde ha varit några mål större ledning för Villa. Villa hade svårt att få in bollen bakom Pertti Virtanen som fick ge sig på tilläggstid av första halvlek då Johan Löfstedt lossade på bössen och gav hemmalaget en välförtjänt ledning.

I andra halvlek växlade Villa upp ytterligare ett steg. När Villa gjorde 2-0 på straff genom Martin Johansson och matchenslirare Joel Broberg ökade på till 3-0 tvingades Bollnäs öppna upp sig och gå till anfall. Då ökade Joakim Andersson på till 4-0 för Villa efter att Martin Karlsson för andra gången i matchen svarat för målgivande passning.

Per Hellmyrs reducerade för Bollnäs men förgäves. Bara ett par minuter senare ökade Johan Löfstedt på till 5-1. Oskar Westh fastställde slutresultatet till 5-2.

På lördag spelas den fjärde matchen vilket är den sista chansen för Bollnäs att låta säsongen överleva till en femte avgörande match. Villa kan således punktera och bli klara för final på lördag.

Matchen spelades inför funktionärer och Villas organisation men i övrigt tomma läktare som ersattes av Villasupporters flaggor.

Villa Lidköping – Bollnäs 5-2 (1-0)