SM-Slutspel: Edsbyn klara för SM-Final | TV-Sammandrag

Edsbyns IF är som första lag klara för SM-Finalen när man vände 1-3 till 5-3. Vändningen kom efter att Linus Pettersson fick rött kort och Sandviken fick spela med en man kort under hela andra halvlek. Tuomas Määttä var matchens lirare och gjorde hela fyra mål i matchen som spelades inför tomma läktare som en följd av Coronaviruset.

Oscar Stadin gav Sandviken gjorde 1-0 tidigt i matchen genom Oscar Stadin som även ökade på gästerna ledning till 2-0 och efter 35 minuter ledde gästerna med 3-0 genom Rasmus Forslund.
Simon Jansson startade vändningen för Edsbyn med reducering till 1-3. Men avgörande för matchen var händelsen som avslutade första halvlek då Sandvikens Linus Pettersson matchstraff. I andra halvlek fick Tuomas Määttä ytor och gjorde fyra mål och Edsbyn vann med 5-3.

Edsbyns IF – Sandvikens AIK 5-3 (1-3)
05:11 0-1 Oscar Stadin Assist: Daniel Berlin
27:22 0-2 Oscar Stadin Assist: Albin Airisniemi
35:07 0-3 Rasmus Forslund
36:21 1-3 Simon Jansson Assist: Hans Andersson
50:01 2-3 Tuomas Määttä Assist: Simon Jansson
56:56 3-3 Tuomas Määttä Assist: Joakim Svensk – Hörna
66:50 4-3 Tuomas Määttä