Elitserien: Bollnäs säger upp alla kontrakten

Elitserien Bollnäs Åby Tjureda Skärmkipp Bandyplay Bandyworld

Coronaviruset fortsätter att ställa till det i samhället inte minst bandyföreningarna. Bollnäs meddelade på torsdagen att man säger upp alla spelarkontrakten. 

Bollnäs skriver på sin hemsida:
På grund av den rådande situationen i samhället kring Covid-19 och den stora osäkerhet som råder i samhället i allmänhet samt sponsorintäkter i synnerhet har vi beslutat att säga upp samtliga spelarkontrakt inför säsongen 20/21.

-Vi står inför en situation där många av våra partners just nu har och även kommer att få det mycket tufft. Även stadsloppet är skjutet på framtiden. Vi har också haft en jobbig ekonomisk säsong bakom oss där intäkterna inte följt det vi trodde och budgeterade. Det är otroligt tråkigt att behöva göra en sådan här åtgärd men vi ser ingen annan utväg då vi helt enkelt inte vet vad vi kommer att ha för medel att röra oss med. Vi kommer tyvärr även att behöva göra vissa förändringar på kansliet, säger Marcus Nygren ordförande i Bollnäs Bandy.

Ni meddelade spelartruppen detta under eftermiddagen. Hur togs beskedet emot?
-Det var förstås med besvikelse men samtidigt fanns också en stor förståelse för vårt beslut. Det här är ett gäng killar med hjärta för Bollnäs Bandy.

Robert Lindgren, klubbchef i Bollnäs Bandy. Hur jobbar ni framåt nu?

-Nu blir det enskilda samtal med spelarna samtidigt som vi jobbar hårt på marknadssidan för att se vilka intäkter vi har. Det är en tuff situation. Men med hårt arbete och klubbhjärta är jag övertygad om att vi kommer att stå med ett slagkraftig lag och en stark organisation även till hösten.

Är detta något som påverkar arenabygget?

-Nej, i dagsläget ser vi inte att detta ska påverka hallbygget överhuvudtaget. Där fortlöper arbetet planenligt och vi inväntar nu konkurrensverkets beslut.

Läs också