Tränarnytt: Guldtränaren skriver nytt kontrakt för Mästarna

Villa Lidköpings första huvudtränare i klubbens historia att vinna ett SM-guld med herrlaget  Johan Sixtensson kommer att fortsätta med huvudansvaret i två säsonger till.

– Vi måste säga att ”Sixten” har sedan han kom in till oss levererat på ett makalöst sätt med tre finaler, en bronsmatch och tre guld, det talar sitt tydliga språk. Johan är en tränare som levererar såväl titlar som att han faktiskt också får fram nya spelare, då han kontinuerligt lyft upp flera unga spelare under sin ledning och som också har blommat ut att bli landslagsspelare, säger Jonas Johansson klubbchef i Villa via klubbens hemsida.

Johan tog på sig huvudansvaret för herrlaget inför säsongen 2014/15 och har sedan dess hunnit med två SM-finaler, den tredje på lördag. Ett World Cup-guld och ett Svenska Cup-guld. Att Johan skulle fortsätta var för Jonas inte någon tvekan.

– Att ha honom som tränare är en ynnest för oss då han har en lyhördhet gentemot vad föreningen har för behov och riktlinjer, han ställer alltid upp och är en bra ambassadör för både vad det gäller marknadssammanhang som för våra ungdomslag och nu senast kring bandycamp och efter sommaren, sommarbandyskolan. Vi är glada och stolta att Johan Sixtensson förblir vår huvutränare i minst två säsonger till, avslutar Jonas.
Johan Sixtensson är stolt över fortsatta förtroendet:
– Det är stimulerande, man är stolt, jag har varit tränare i sex år och får förnyat förtroende, det säger en del om att klubben och spelarna är nöjda, det känns jättekul.

Johan Sixtensson blev den första huvudtränaren att säkra ett seniorguld, World Cup-guld och Svenska Cup-guld med Villa Lidköping.

– Digniteten kan man nog bara greppa om ett par år nära man kollar tillbaka. Det är arbete under en lång tid med tränare som varit innan mig och klubbens långsiktiga arbete. Att man fick vara med och skörda det arbetet med den glädjen det gav oss och alla runt omkring på många sätt är helt fantastiskt. Den glädjen som var i våras den hade jag inte förväntat mig, att den skulle bli så påtaglig, säger han och fortsätter prata om sitt tränarfacit:
– Det är ett godkänt facit samtidigt som att den dagen jag blir helt nöjd så ska jag inte vara på den här nivån längre, det känns som att det finns mer som man vill komma åt, nu närmast att försvara guldet.

Läs också