Spelarnytt: Joakim Andersson har inte brutit något kontrakt med Villa

Rykten kring Joakim Andersson florerar. Enligt uppgifter har Joakim Andersson brutit sitt kontrakt med Villa Lidköping för att återvända till moderklubben Vetlanda som han lämnade efter säsongen 2018. Villas klubbchef Jonas Johansson meddelar till Bandyworld: – Nej Joakim har inte brutit avtalet.

Bandypuls skrev under tisdagen att värvningen är klar och han har brutit sitt kontrakt med fjolårsvinnarna Villa Lidköping. Kontrakten lär vara på tre år med sin moderklubb Vetlanda. Uppgifterna stämmer dock inte, menar VBK:s presstalesperson Andreas Söderman. – Nej, så vitt jag vet har han kontrakt med Villa så det kan jag inte påstå, säger Söderman till Bandypuls och om de har haft kontakt med varandra så säger han: – Kontakt och kontakt, det har jag med alla spelare som spelat i Vetlanda. Men så vitt jag vet så är han Villas spelare.

Nya Lidköpings-Tidningen skrev om ryktena tidigare i denna månad att om att landslagsmannen skulle vara på väg att återvända till VBK då hans sambo flyttat tillbaka till Vetlanda som fastighetsmäklare.

– Nej, det ska jag inte. Jag har inte brutit något avtal. Jag ska spela i Villa åtminstone en säsong till. Vi bodde på olika orter under min första säsong i Villa och det kommer bli samma sak nästa säsong, sa Joakim Andersson till Nya Lidköpings-Tidningen då.

Jonas Andersson, Villas klubbchef vill inte gå in på detaljer i spelares kontrakt och avtal men konstaterar: – Gällande Joakim Andersson kan jag bara konstatera att per dags dato har han ett gällande avtal med Villa och inget annat.

Läs också