Spelarnytt: Trio lämnar Vetlanda BK

Trio Niklas Gälman, Philip Lindqvist och Tobias Nyberg lämnar Vetlanda BK. Niklas Gälman har sedan tidigare aviserat att han lämnar Vetlanda för flytt till Sandviken. Någon klubb är dock inte klar. Philip Lindqvist och Tobias Nyberg har utgående kontrakt och väljer att lämna klubben.

– Det är tre spelare som i sina olika roller har betytt väldigt mycket för VBK under sina säsonger i laget. Vi uppskattar att vi kunnat ha en bra dialog under och efter säsongen om deras respektive framtid. Det är alltid tråkigt när spelare lämnar VBK, men även om deras karriärer nu fortsätter i andra klubbar så vill vi alltid vara öppna för möjligheten att någon gång hälsa dem välkomna tillbaka till klubben, säger Andreas Söderman, talesperson i Vetlanda BK, via klubbens hemsida.

Kalixfostrade Niklas Gälman kom till Vetlanda från Sandvikens AIK 2017 och har under sina tre säsonger varit en viktig spelare både som ytterhalv och mittfältare. Niklas har hunnit med 81 matcher och 15 mål i den gulsvarta tröjan.

– Jag har haft tre jättefina år och speciellt kommer jag minnas förra säsongen, som blev väldigt rolig efter att vi knöt näven tillsammans i gruppen när många stora namn lämnat. Sen fick vi ta nästa steg i år och spela kvartsfinal vilket också var roligt. Så jag kommer minnas de här tre säsongerna som väldigt roliga, säger Niklas Gälman.

Philip Lindqvist är fostrad i Vetlanda BK och gjorde A-lagsdebut som junior 2017. Totalt har det blivit 69 matcher och 11 mål i VBK, men nu fortsätter karriären i en annan klubb.

– Jag känner att jag behöver en ny miljö för att utvecklas till den bandyspelaren jag vill bli. Jag har trivts otroligt bra och kommer sakna många lagkompisar. Det är absolut ingen omöjlighet att våra vägar möts igen, säger Philip Lindqvist.

Tobias Nyberg fostrad i Villa Lidköping har under de fem åren i Vetlanda hunnit med att göra 30 mål och 134 matcher. Dessutom debuterade Tobias i landslaget under säsongen.

– Jag har haft fem fantastiska säsonger och kommer sakna alla grabbar väldigt mycket, men nu är det dags för nya utmaningar för både mig och sambon. Vill även rikta ett stort tack till alla i föreningen och till Kullen Fans för deras grymma jobb, säger Tobias Nyberg.

Även Eetu Peuhkuri har utgående kontrakt med Vetlanda BK.
– Vi har en dialog med Eetu där vi måste väga in hans situation med sambo och familjeföretag i Finland. Arbetet med nästa säsongs trupp pågår och vi hoppas kunna återkomma i närtid med fler nyheter, säger Andreas Söderman.

Läs också