Spelarnytt: Filip Bringe lämnar Åby Tjureda för Vetlanda BK

Filip Bringe Foto: Vetlanda BK

Vetlanda BK har klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Anfallaren Filip Bringe återvänder till klubben efter tre säsonger i moderklubben Åby/Tjureda.
– Jag vill spela i Elitserien. Sedan tycker jag att VBK har ett intressant lag som gjorde en bra säsong i år, säger Filip Bringe i ett pressmeddelande från Vetlanda BK.

Filip Bringe kom till VBK som femtonåring 2011 och spelade i klubben fram till 2017 då han återvände till moderklubben Åby/Tjureda. Där förde han som lagkapten upp klubben i Elitserien. Under säsongen i Elitserien gjorde han 13 mål för klubben. Men nu vänder han alltså åter till Vetlanda BK och förutom att återse tidigare lagkamrater är det även för Bringe kända namn som ingår i VBK:s ledarstab.

– VBK har fått till en bra tränarlösning. Mattias Rehnholm hade jag som tränare i ungdomslag i VBK och Björn Einarsson hade jag som tränare mitt första år i Åby.

Mattias Rehnholm är nöjd med att åter få tränare Filip Bringe.

– Han är en bra målskytt, det har han alltid varit. Men under åren i Åby har han även förbättrat spelet och fått ta ett stort ansvar. Han bor och jobbar redan i Vetlanda och känner många i laget, så han kommer smälta in bra, säger Rehnholm.

Bringe håller med om att han utvecklats under åren i Åby.

– Jag är en bättre spelare nu än när jag senast var i VBK. Jag har blivit en seniorspelare nu. Då gjorde jag lite mål, men kan jag hjälpa laget på fler sätt, säger Bringe som uttrycker sig lite försiktig om vilka mål han har med flytten.

– Först och främst vill jag ta en plats i laget. Sedan vill jag komma in i spelet och bidra så mycket jag kan.

VBK och Filip Bringe är överens om ett avtal som gäller till och med säsongen 2021/2022.

Filip Bringe
Född: 15/2 1996
Moderklubb: Åby/Tjureda
Meriter som spelare: 48 matcher, 10 mål i Elitserien för VBK 2012-2017. 23 matcher, 13 mål i Elitserien för Åby/Tjureda. P18 SM-guld 2013, JSM-guld 2015. Årets pojkspelare 2013. U21VM-guld 2015.

Läs också