Spelarnytt: Joakim Andersson lämnar Villa Lidköping med Öppet Brev

Elitserien Tellus Villa Lidköping Skärmklipp Bandyplay

Vetlanda presenterade i dag ytterligare ett nyförvärv. Inte mindre än landslagssanfallaren Joakim Andersson som skriver att det var först i veckan vi valde att följa den ”hemvändarklausul” som stod i kontraktet med Villa Lidköping.

På Villas hemsida lämnar Joakim Andersson ett öppet brev:

Hej Alla Villafans,
Ibland blir inte allt som man tänkts sig det från början…
När jag kom till Villa Lidköping var min ambition att vara här över en period som i alla fall sträckte sig över 3–5 år. Jag ville utvecklas som spelare, person och lagkamrat samt vinna titlar.
Alla dessa delar har uppfyllts och jag är otroligt glad och stolt över att jag tog chansen att flytta till Villa och få vara med om klubbens första guld!
Den kärlek som givits mig från fansen och alla runt föreningen i form av ledare, lagkamrater och ideella kommer få mig att rysa när jag minns tillbaka på denna period.
Dock har den senaste tiden varit tuff för oss rent socialt, då min sambo bor och jobbar i Vetlanda, det har tärt på oss båda. Vi har därför nu, jag och Jonas (Villas klubbdirektör Jonas Johansson) efter en mycket bra dialog med stor förståelse och respekt för mig som människa, kommit fram till att vi skall gå skilda vägar.
Det har av naturliga skäl spekulerats om detta en längre tid då vi bott på skilda håll jag och min sambo Olivia, men faktum är att det var först i veckan vi valde att följa den “hemvändarklausul” som stod i kontraktet.
Jag vill tacka alla i och omkring Villa Lidköping för två fantastiska säsonger och önskar Er all lycka i framtiden!
”Ice ice baby…”
//Jocke Andersson

I pressmeddelandet från Vetlanda BK säger Joakim Andersson:
– Jag ser fram emot att komma hem till Vetlanda.
– Det har aldrig funnits någon tvekan om att skulle jag spela någon annanstans än Villa så är det i Vetlanda. Det finns många bidragande orsaker till varför jag flyttar hem, men jag har saknat min sambo, min familj och vänner och inte minst att spela bandy i Vetlanda vilket jag ser väldigt mycket fram emot, säger Joakim Andersson.
– Det är givetvis en drömvärvning på alla sätt och vis. Dels är Jocke en fantastiskt bra spelare, och en väldigt bra person att ha i ett lag och i en förening. Sedan är det såklart roligt att ytterligare en spelare väljer att återvända till klubben. Förra våren kom Pontus Blomberg och Patrik Johansson tillbaka, nu kommer Jocke och Filip Bringe (som presenterades igår av VBK) tillbaka. Det har varit viktigt för oss att vara attraktiva när dessa spelare är tillgängliga och vi är glada att kunna få se dem i VBK igen, säger Andreas Söderman i VBK:s styrelse.

 

Läs också