Splelarnytt: Kasper Milerud lämnar Bollnäs och återvänder till Hammarby

Kasper Milerud återvänder till Hammarby efter spel med två säsonger för Bollnäs GIF. Den redan rutinerade 25-åringen har skrivit på för tre år och blir en viktig pusselbit i Hammarby Bandys satsning, skriver klubben.
Kasper var knappt över femton år gammal när han gjorde a-lagsdebut i Hammarby, och med sju A-lagssäsonger i klubben har han gjort en bit över 200 matcher.

–Det känns hur bra som helst, jag är hemma på Söder. Jag har saknat Hammarby, jag har saknat Zinken och jag längtar efter att få spela inför hemmapubliken, säger den 25-åringe mittfältaren.

–Jag känner att föreningen har tagit flera steg i rätt riktning och jobbar för att bli en stormakt i bandyn, och man gör det genom att ett steg i taget. Det här en långsiktig satsning som jag vill vara med på och ser framemot.

–­I Bollnäs har jag fått utveckla mitt spel, jag har blivit större, starkare och äldre. Jag har fått tid och möjlighet att utveckla mina spetsegenskaper, vilket är skottet och skridskoåkning. Det hoppas jag kunna få använda nu i Hammarby, säger Milerud.

Just fyllda femton år gjorde han debut för Bajen borta mot Sirius, och bara veckor efter det, i januari 2011, gjorde Milerud sitt första a-lagsmål, borta mot Vetlanda.
–Vi hade mycket skador så jag fick speltid, jag avvaktade på en hörna och sprätte upp returen i nättaket. Jag kom ihåg att Uffe Einarsson var sjukt glad men jag var hundra gånger gladare. Det var 5-5-målet i den matchen. (Hammarby vann matchen med 8-5 red anm)

–Jag har gjort en väldig massa matcher för Hammarby. Jag har varit med länge och jag vill bli tongivande i Hammarby nu, och i ett Hammarby som går för guld. När man ser tillbaka på Hammarby Bandy och decenniet som just börjat så vill jag vara en av de spelare som symboliserar den här eran.

Förutom Kasper Milerud så har Hammarby redan presenterat Klim Tarasenko. Båda två är fostrade i Hammarby Bandys framgångsrika 1995:or.

–Jag hoppas och tror att jag och Klim kommer komplettera varandra. Det funkade ju på juniornivå. Att spela med Klim igen efter tio år är såklart jättekul. Vi har vunnit mycket tillsammans och att båda nu ska spela för Bajen igen, och dessutom få träna i den nya bandyhallen, det ska bli grymt. Jag vet att alla Bajenungdomar längtat efter en hall hur länge som helst och att föreningen äntligen ska göra entré där känns underbart, säger Milerud.

Du kommer till en klubb som ännu inte har så många nyförvärv presenterade, och ingen tränare. Hur ser du på det?
–Jag har förståelse för att det tar tid med spelarförhandlingar, men den plan som presenterats för mig är något jag tror på. Sen känner jag att jag vill hem nu, jag vill till Hammarby, det är här jag hör hemma och jag går gärna bland de första när det kommer till att skriva kontrakt, säger Milerud.

Vad kan man förvänta sig av dig kommande säsong?

–Hammarby får tillbaka en spelare som är bättre än sist jag var i klubben. Min senaste säsong i Bajen var riktigt bra, och den vill jag försöka överträffa. Jag kommer alltid kämpa 100% och gör allt för Bajen.

Läs också