Spelarnytt: Västerås SK tappar Landström men i övrigt inga stora förändringar

Västerås SK:s trupp är klar även om man inte tackar nej om det öppnar sig med ny spelare.
Två nyförvärv och två förluster. Martin Landström lämnar VSK för Ryssland och Janne Rintala åtevänder till moderklubben Kalix.
In kommer ungt och egna produkter genom Max Mårtensson och Melker Westman.

Nyförvärv:
Max Mårtensson (senast TB Bandy)
Melker Westman (egen produkt)

Förluster:
Janne Rintala (Kalix, återvänder till moderklubben)
Martin Landström (Ryssland, Baikal Energy, utlån)

Kontraktsförlängningar
Joel Engström 1+2 år.
Niklas Gifting 1 år.
Stefan Edberg 1+1 år.
Oscar Gröhn 1 år.
Jesper Hermansson 1 år.
Tobias Holmberg 2 år.
Magnus Joneby 1 år-

De sista kontraktsförhandlingarna blev klara i helgen och Magnus Joneby var sist ut att skriva på ett nytt kontrakt med VSK Bandy. Nu blickar sportchef Ted Andersson framåt mot en spännande säsong. – I de tävlingar VSK Bandy ställer upp i så spelar man för att vinna, säger Ted Andersson.

Det har varit en långdragen vår när det kommer till spelarkontrakt för VSK Bandys sportchef på herrsidan. Många frågetecken kring klubbens ekonomi och det rådande läget i världen har gjort att kontraktsförhandlingarna dragit ut på tiden.

– Våren har varit lite annorlunda med tanke på det som hänt med Covid-19 och flera andra saker vi har tagit hänsyn till. Med det i ryggen har arbetet legat på att få ihop ett slagkraftigt lag, och det har varit jäkligt tufft.

VSK Bandy behåller i stort sett samma trupp som föregående säsong.

– Utifrån de ekonomiska förutsättningarna så har vi fått ihop det bra. Vi har att göra med extremt lojala spelare, det är kanske inte få förunnat men vi är väldigt glada att vi har det på det viset hos oss.

Hur har snacket under kontraktsförhandlingarna gått?
– Spelarna har velat veta vad som händer i föreningen, eftersom de bryr sig otroligt mycket om klubbens välmående. Diskussionen har varit hur det ser ut i dagsläget och hur man tänker framåt, allt från ekonomi till folk runt föreningen.

– I de tävlingar VSK Bandy ställer upp i så spelar man för att vinna, det står den här föreningen och supportrarna runt den för. Sen kan man göra det på olika sätt och i rådande läge har vi fått till en väldigt bra spelartrupp.

En av vårens stora snackisar har varit att Martin Landström lånas ut till ryska Baikal Energy.

– Vi tappar en av Sveriges mest talangfulla spelare. VSK Bandy som förening ska inte stå i vägen för en spelares utveckling och vi ser det som väldigt positivt för Martins utveckling att han får ett år i Ryssland. När bra spelare lämnar så ger det andra spelare utrymme att fylla på och utvecklas.

Under säsongen plockades Melker Westman in till herrlaget och han flyttas nu permanent upp i truppen.

– Melker är en fantastisk talang med en otrolig klubbteknik, bra spelsinne och han är en bra passningsspelare. I övrigt har vi många fina spelare i våra ungdomsled och vi kommer att lyfta upp ytterligare en spelare till herrtruppen.

Är truppen satt och dörren stängd för ytterligare spelare in?
– Dörren kommer aldrig att vara stängd för spelare som vi har möjlighet att lösa och som hjälper laget. Men i nuläget är truppen spikad.

Målvakter:
Henrik Kjellsson
Benjamin Pizzoni Elfving

Utespelare:
Stefan Edberg
Rasmus Sjöström
Måns Engström
Jesper Hermansson
Oscar Gröhn
Magnus Joneby
Jesper Jonsson
Tobias Holmberg
Niklas Gifting
Daniel Johansson
Max Mårtensson
Melker Westman
Robin Andersson
Joel Engström
Kasper Sandgren
Melker Westman

Läs också