Bandybarometern: Vilket lag vinner Svenska cupen?

Svenska Cupen – Svenska Spel har följande odds.

Det närmar sig avgörande i säsongens första officiella tävlingsmatch för elitserielagen. Svenska Cupen spelas traditionellt även i Lidköping denna gång och avgörs på samma sätt som ifjol. Regerande mästarna i både cupen och SM, Edsbyns IF, är förstås en av årets favoriter till årets upplaga. De båda Stockholmslagen AIK och Hammarby som värvat intensivt är också stora utmanare till hemmafavoriten Villa Lidköping. Villa har revansch att utkräva efter fjolårets snöpliga förlust mot Västerås SK i semifinalen.


Villa är av Svenska Spel utsedd till favoriter. Laget vann årets första cup efter tre raka segrar mot AIK, Frillesås och IFK i Vänersborg för ett par veckor sedan. Vänersborg kom tvåa före AIK. Sedan dess har AIK besegrat Edsbyn i en träningsmatch. IFK Vänersborg är inte med i årets cup.

Svenska Cupen Spelprogrammet 2020

Villa följs av AIK som utöver Erik Pettersson och Alan Dzhusoev värvat en kvartett av ”Villa och Lidköpingssöner”i form av Johan Esplund, comebackande Daniel Andersson, Tobias Nyberg, senast Vetlanda, och William Arvidsson.

Edsbyns IF har tappat Määttä till Ryssland samtidigt som numera finns både Jesper och Robin Öhrlund för spel med Edsbyn.

Hammarby har värvat Daniel Mossberg, Kasper Milerud och Christoffer Fagerström från krisande Bollnäs. Dessutom Pavel Bulatov Klim Tarasenko.  Hammarby brukar vara bra i Svenska Cupen! Nu har man dessutom haft tillgång till stor is.

Sandvikens AIK
har tappat spelare men har fått tillbaka Joakim Bergman från Falu BS och även fått in Niklas Holopainen som målgörare. Daniel Berlin och Joel Othén är kvar men har samtidigt tappat tunga namn som Erik Säfström och Linus Pettersson samt rutinerade Jesper Hvornum.

Västerås SK Martin Landström tung spelarförlust, IFK Motala har tappat Vitaly Klyushanov och lagktapten Erik Litzén. Maksim Plotnikov en av nyförvärven till Motala. Vetlanda har fått hem sin landslagsforward Joakim Andersson.


Läs också