Elitserien: Fyra elitserieklubbar och fem allsvenska klubbar klarar inte ekonomin just nu

Tio elitserieföreningar har beviljats elitlicens för 2021/22. Det är AIK, Edsbyn, Hammarby, Tellus, Frillesås, Motala, Vänersborg, Sirius, Vetlanda och Villa Lidköping. Däremot har Sandviken, Bollnäs, Broberg Söderhamn och Västerås har redovisat negativt eget kapital och därav har beslut om fortsatt granskning tagits.

Till Bandypuls säger elitlicensnämndens ordförande Göran Ersmarker att ”i och med att corona så finns det en extra problematik som man får se hur man kan hantera det här framöver”. Bandypuls undrar om man kan tolka det som att det kan bli lättnader i annars högt ställda krav?
– Du kan tolka det som så att vi har en unik situation som vi aldrig varit med om förr inom bandy, och det ska vi titta på hur vi ska hantera.

– Vi har ett regelverk och utgår från det, så får vi se vad vi kommer fram till i det hela. – Vi har aldrig varit med om det här någon av oss. Men jag vet att det finns andra förbund som har tittat på lite speciella grejer. Men vi gjorde så här i första läget, vi tog med föreningar som inte uppfyllt kriterierna. Men än är inte sista ordet sagt.

För de allsvenska föreningarna har elitlicens beviljats för Falu BS, Gripen Trollhättan BK, IF Boltic, IFK Rättvik, Jönköping Bandy IF, Kalix Bandy, Katrineholm Värmbol BS, Västanfors IF, Åby Tjureda IF samt Örebro SK.

De föreningar som det tagits beslut om fortsatt granskning för är Tillberga Västerås, Ljusdal, Lidköping, Nässjö, UNIK samt Kungälv. Positivt besked krävs för att kunna få kvala till elitserien.

Läs också