Supercupen: Åby Tjuredas defensiv ger resultat

Efter fjolårets oförargliga svit utan seger i elitserien har Åby Tjureda slagit in på vinnarspåret och tog hem Super Cupen efter 3-1-seger mot favorittippade Örebro SK. Martin Lindqvist blev något av segerskytt med det viktiga 2-1-målet i den 82:a matchminuten.

Örebro SK tog ledningen genom junioren Jacob Sjölander efter 15 minuter. Adam Rudell replikerade fem minuter med kvittering till 1-1 vilket även var ställningen i halvtid. Nästa mål kom en timme senare. Först efter en timmes spel efter kvitteringen kom

-Jag sökte en ledig yta i straffområdet och så kom Eriks lyra in från kanten och jag lyckades ta ner den, sen kändes det som om jag hade lite tid på mig så jag väntade inte in studsarna utan klämde till nästan direkt och lyckades få träff på bollen som gick in mellan benen på målvakten, beskriver Martin Lindqvist målet på Åby Tjuredas hemsida.

Åby Tjuredas årslånga defensiva träning i elitserien i fjol fortsätter och tycks ge utdelning med Adam Rudell på topp. Adam gjorde två mål i finalen och fastställde slutresultatet till 3-1 efter mål på en hörna på tilläggstid.

Örebro SK är favorittippade att ta hem allsvenskan i vinter om man de allsvenska tränarna får rätt. Sju av de 16 allsvenska tränarna tror på Örebro som serievinnare.