Svenska Cupen: Villa spelade ut Vetlanda i första halvlek

Villa Lidköping inledde helgens Svenska Cup starkt och gick till halvtidsvila med 4-0 mot Vetlanda. Villa är storfavoriter till cupen enligt BandyWorlds egen enkät till läsarna.  Nästan varannan läsare tror på Villa som cupvinnare. AIK är närmsta utmanare.

Grupp A

Villa Lidköping – Vetlanda BK 5-0 (4-0) – Felix Phersson tvåmålsskytt i den första halvleken. Andra halvlek vara länge mållös innan Christoffer Edlund gjorde sitt andra mål i matchen och fastställde slutresultatet till 5-0. Johan Löfstedt gjorde ett mål för Villa där Jesper Thimfors fick hålla nollan i villaburen.

Sandviken – Hammarby 5-4 (1-2) – Sandviken vände 1-2-underläge och vann den viktiga gruppspelsmatchen med 5-4. Nio mål och lika många olika skyttar. Daniel Berlin spelade fram till de matchavgörande 4-3 och 5-3-målen.

Grupp B

Västerås SK – IFK Motala 4-2 (0-1) – Motala gjorde en bra första halvlek och ledde rättmätigt med 1-0 genom Eric Lisell. Västerås fick bättre ordning på sitt spel i andra och Daniel Johansson kvitterade. Jesper Hermansson gav VSK ledningen och Joel Engström ökade på till 3-1. Viktor Spångberg gav Motala nytt hopp när han omgående och snyggt reducerade till 3-2. Daniel Johansson grusade Motalas plan omgående med att göra sitt andra mål till slutresultatet 4-2.