Svenska Cupen: Dags för avgörandet

Edsbyn och Sandviken slutade som gruppsegrare. AIK tog sig obesegrade vidare till semifinal i sitt första Svenska Cup-deltagande!
Edsbyn får ses som favoriter till titeln efter gruppspelet med utropstecken för lagets höga tempo i spelet drivet av Simon Jansson. Hans Andersson ådrog sig en hjärnskakning i matchen mot Motala och är förstås ett tungt avbräck för regerande mästarna.

Villa kom inte alls upp i normal nivå i gruppspelsfinalen mot Sandviken som utnyttjade Villas alla felpassningar i matchen. Dessutom tvingades Johan Löfstedt, lagets bäste spelare i turneringen, lämna matchen skadad. Även Jesper Eriksson lämnade matchen skadad efter ett kraftig slag mot hans arm.

AIK har som väntat tagit sig vidare från sin grupp med en seger men utan förlust. Laget var dock illa ute i den avslutande matchen mot Motala. Underläge 2-3 och straff emot sig. Men straffen brändes. I stället vände AIK på matchen genom två mål av Erik Pettersson till 4-3 och AIK gick till slut segrande ur matchen med en 6-3-seger. Kalle Lempinen och Linus Pettersson har bara medverkat en match för AIK. Daniel Andersson är fortsatt borta från efter sin hjärnskakning.
Sandvikens AIK fortsätter på fjolårets inslagna väg med att få ut allt man kan av laget trots att tunga spelarförluster.

Semifinaler
9:00 Sandvikens AIK – AIK
11:00 Edsbyns IF – Villa Lidköping

Final
16:00

Läs också