Elitserien: PREMIÄR – Revanschsuget Villa i finalrepris mot Edsbyn

De två finallagen från förra säsongen Edsbyn och Villa ställs mot varandra i elitseriepremiären.
Glödhett derby mellan AIK och Hammarby och intressant möte mellan Sirius och Sandviken.

EdsbynVilla Lidköping

Villa kommer till spel utan Johan Löfstedt precis som i Svenska Cup-semifinalen mot Edsbyn där Villa vann. Johan Löfstedt har tillsammans med nyförvärvet Christoffer Edlund bidragit med flest poäng för Villa på försäsongen. I Edsbyn heter motsvarande mannar Simon Jansson och Oskar Wikblad. 300 personer kommer att finnas på läktarna i kväll. Det blir publikrekord för säsongen så här långt i Bandysverige.

Så här såg det i fjolårets elitseriematcher mellan Edsbyn och Villa.

 

AIKHammarby

Det blir inte någon publik på kvällens match när elitserien startar med det heta Stockholmsderbyt. Hammarby har revansch att utkräva efter  fjolårets bleka insatser i derbyna mot AIK. Årets upplagor av lagen ser uppdateras rejält och båda lagen ser vassare ut jämfört med i fjol. Hammarby har förstärkts inte minst med bl a Christoffer Fagerström och Alexander Egorychev och AIK med bl a Erik Pettersson och Johan Esplund.

 

 

Åttondelsfinalerna

SiriusSandvikens AIK

Studenternas bjuder på utomhuspremiär utan publik i elitserien. Sirius var på väg mot en kanonsäsong i fjol men luften gick ur laget i slutspurten och klarade sig kvar med minsta marginal genom kvalspel. Se om man kan vända på steken och vara bäst när det gäller som mest. Teemu Määttä och Ted Haraldsson har varit de mest bidragande till målen framåt under försäsongen. Nyförvärvet Ted Bergström främsta målskytt.
Sandviken fortsätter att tappa etablerade spelare men fyller på ungt. Rutinerade Daniel Berlin drar som vanligt ett jättelass och fortsätter att leverera. Under försäsongen har han gjort det främst tillsammans med Albin Airisniemi. David Brodén i målet.

Läs också