Elitserien: Hammarby och Vänersborg delade på poängen | TV Highlights

Hammarby fick äntligen spela sin första hemmamatch för säsongen på Zinkensdamm. Regn före matchstart gjorde isen svårspelad och kanske man önskade att matchen skulle spelats inomhus Gubbängshallen. Hammarby var ytterst nära att man blev poänglösa i mötet mot IFK Vänersborg.

Forne Vänersborgaren Christofer Fagerström gav Hammarby ledningen i en målfattig match. Emil Viklund kvitterade ett par minuter före halvtidsvila till 1-1. Alexander Egorychev återgav Hammarby ledningen men Vänersborg kvitterade på nytt genom nyförvärvet Jakob Jenefelt. Vänersborg nöjde sig inte med det utan Joakim Johansson ledningen för gästerna på en hörna.

Efter en Hammarby-time-out forcerade David Pizzoni Elfving in kvitteringen till slutresultatet 3-3 när drygt tio minuter återstod av matchen.

– Vi har tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Vi skapar sex kvalificerade målchanser, de skapar tre, säger Holopainen till TTELA och tillägger – Man får ändå vara nöjd med att få med sig en poäng från Zinkensdamm. Vi gör återigen en jätteinsats bakåt och skapar tillräckligt framåt.

Hammarby IF – IFK Vänersborg 3-3 (1-1)