Elitserien: Bollnäs vann men rött kort efter ny otäck skada | TV Highlights

Elitserien Bollnäs GIF - IFK Motala Skärmklipp Sportbladet Play Bandyworld

Bollnäs besegrade IFK Motala med 2-1 i en jämn match. I slutet av matchen jagade Motala att hämta in Bollnäs tvåmålsledning. Motala fick två straffar. Den första brändes med tio minuter kvar att spela. Den andra satte Philip Florén till 2-1. Motala jagade på för kvittering och saknade inte chanser.

Motala brände inte bara en straff och utan även sista matchminuten. Matchen bröts till följd av en tackling som träffade så illa att Oskar Westh blev knockad och liggandes på isen. Med ambulans fördes Oskar till sjukhus. Efter en halvtimmes avbrott kunde matchen slutföras med att spelarna återupptog spelet men lät bollen vara sista minuten. Anders Persson fick grovt matchstraff för den grova tacklingen där Oskar  föll baklänges med huvudet mot isen och blev liggandes.

– En sådan spelare ska inte få vara mer på bandyplan den här säsongen, säger vikarierande tränaren Andreas Westh till Bandypuls.

– Det är jobbigt att se Oskar ligga på isen och må så dåligt som han ser ut att göra. Det är jäkligt tungt. Men det var bra gjort av Motala att bara kunna rulla av den här minuten i alla fall. Det är sportsligt gjort, säger Bollnäs målvakt Patrik Aihonen i Sportbladet Play efter matchen.

En liknande situation skedde redan i slutskedet av första halvlek. Situationen träffade lyckligtvis inte lika illa och fick inte heller samma utgång utan renderade i en tiominutersutvisning för Jens Wiik.