Elitserien: Hammarby vände och vann mot Vetlanda | TV Highlights

Hammarby besegrade Vetlanda, men David Pizzoni Elfving skadad.

Vetlanda gick till halvtids med ledning mot Hammarby med siffrorna 3-1. Detta trots att det var Hammarby som inledde matchen bäst och hade mycket boll. Hammarby fick dock ingen utdelning mot ett väl samlat Vetlanda. Men det var Vetlanda som gjorde målen i tur och ordning var Joakim Andersson, Isac Karlsson och Patrik Johansson som gjorde målen. Alexander Egorychev spräckte målnollan för Hammarby i slutskedet av första halvlek. Hammarby startade andra halvlek med en blixtrande vändning. Under de första åtta minuterna i andra halvlek gick Hammarby från 3-1-undeerläge till 3-4-ledning. Kasper Milerud två av målen och Christoffer Fagerström ett.

Hammarbys David Pizzoni Elfving skadades i andra halvlek. David blev skridskotacklad vid sargkanten och bars ut med bår. Tacklingen tycks ha träffat Davids högerfot. – Vi kunde konstatera att inget var brutet i alla fall, lugnar han i ett sms till Sportbladet.
Hammarby ökade på till 3-5 efter skadan på en hörna genom David Jansson. Men utan Pizzoni i Hammarby kunde Vetlanda både reducera och kvittera till 5-5. Dramatiska slutminuter. Christoffer Fagerström satte 5-6 i den 93:e matchminuten men brände även ett friläge att definitivt avgöra matchen. I stället hade Vetlanda riktigt goda chanser att kvittera.

Efter en tung inledning på elitserien har nu Hammarby fyra raka matcher utan förlust och klättrar till femte plats- I nästa omgång väntar serieledande Villa Lidköping på Zinkensdamm.
För Vetlanda väntar formstarka IFK Vänersborg.

Vetlanda BK – Hammarby IF 5-6