Elitserien: AIK återupprepade ”rycket” – seger mot Motala | TV Highlights

Elitserien AIK - IFK Motala Skärmklipp Sportbladet Play Bandyworld

AIK fortsätter att klättrar i tabellen efter storseger mot IFK Motala.

Motala tog ledningen i matchen en halvtimme in i matchen. Målskytt Fredrik Lönn på en hörna. Men liksom mot Sirius senast så hade AIK en bra period i mitten av första halvlek. På tio minuter vände och ryckte AIK i från till 4-1. Alan Dzhusoev svarade för de två första och Erik Pettersson gjorde 4-1 misstänkt offside. De tredje målet gjordes av Tobias Nyberg. Motala reducerade alldeles före halvtidsvila till 4-2 genom Albin Rohlén på en retur.

Erik Pettersson ökade i andra halvlek med två mål till 6-2. AIK hade möjlighet att öka på till 7-2 till på en straff men i stället reducerade Elias Gillgren till 6-3. Motala kom dock inte närmre utan matchen slutade till slut med 11-4.

AIK klättrar till andra plats och skuggar Villa Lidköping. Det skiljer två poäng mellan lagen där AIK har en match mindre spelad.
I nästa match möter AIK Sandvikens AIK och IFK Motala ställs mot Sirius i två intressanta möten.

AIK – IFK Motala 11-4 (4-1)

Målgörare, AIK: Alan Dzhusoev 2, Erik Petterson 3, Tobias Nyberg, Johan Willes, Johan Esplund, Alexandr Kim, Kalle Lempinen
IFK: Fredrik Lönn, Viktor Hulthammar, Albin Rohlén, Elias Gillgren.
Hörna: 11-9   Hörnmål: 3-1
Utvisningar: AIK 4×10 IFK: 2×10, 5.