Arena: Tingvallas förvandling till inomhusarena påbörjad

Nya namnet är inte fastställt Illustration: Sweco

Tingvalla isstadion har påbörjat sin förvandling från utomhusarena till inomhusarena. När den står klar ska den nya arenan rymma hela tre isytor – en bandyplan och två isrinkar. Tingvalla är som bekant hemmaarena för ”SM-Gulds täta” Västerstrands AIK och Boltics IF på dam respektive herrsidan. Båda lagen återfinns i dag i de näst högsta ligorna, d v s allsvenskan.

Den nya inomhusarenan, isytor som inte är väderberoende, blir ett välkommet tillskott för Karlstads föreningsliv. Det blir en plats för bandy, konståkning, skridsko, ishockey och allmänhetens åkning. Det kommer också finnas moderna omklädningsrum, föreningsytor och ett nytt kafé.

En del i kommunens arenasatsning

Arenan byggs i två etapper för att föreningar ska kunna fortsätta träna på is under byggtiden. Första etappen beräknas stå klar i oktober 2021 och hela inomhusarenan ska stå klar hösten 2022. Entreprenören som bygger är NCC.

– Det är roligt att vi nu påbörjar arbetet med en ny stor inomhusarena för isidrotter i Karlstad. Den kommer, tillsammans med Sannafältets sportcenter där byggnationen pågår för fullt, att stärka idrotts- och besöksstaden Karlstad och ge våra barn och unga ännu större möjligheter att idrotta, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Projektet är en del i kommunens arenasatsning på totalt 510 miljoner som beslutats i bred överenskommelse mellan samtliga partier i kommunstyrelsen (M, C, MP, L, KD, S och V).

Pålningsarbeten vecka 2-12

Förberedande arbeten är påbörjade och från och med fredag 15 januari och tio veckor framåt ska området pålas. Pålning innebär att man slår ner stora pålar i marken, som ska fungera som en stark grund att stå på för den nya arenan. Arbetet kommer att genomföras under dagtid, klockan 07.00- 18.00, måndag till fredag. Pålningen kommer att medföra en del ljud som kan upplevas som störande.

Även Mosserud spelar på Tingvalla.

Läs också